Sıfır Araç Bayilerde Kalmadı! Araç Alacaklar Çözümü Başka Yolda Aradı!

0

ÖTV matrah güncellemesiyle sıfır ve ikinci el otomobil piyasayı ortalığı bir hayli karıştırdı. Bayilerde ise sıfır araç bulunmaz iken vatandaşlar ikinci el araçlara yönelme yaptı. Fakat düzenleme sonrasında fiyatlar daha da yükseldi. Araç fiyatlarına sınırlı etki yapmış vergi güncellemesiyle vatandaşların alım iştahını arttırsa bile bayileri aradıklarında aldıkları cevaplar bir hayli şaşırttı. Sektörse ÖTV’de köklü bir değişikliğin adımlarını atmak üzere harekete geçmeye başladı.

ÖTV matrah güncellemesiyle beklemiş olduğu indirimi fiyatlarda görememiş olan vatandaşlar şimdi sıfır araçlarda bulunabilirlik sorunu ile karşı karşıya kaldılar. Bayilerden eli boş dönenlerse tekrardan ikinci el araçlara yöneldi. Fakat fiyatlar ikinci el araçlarda da artmış halde. Matrah güncellemesine rağman zam gelmeye devam etmiş olan sıfır otomobil piyasası, ikinci elde de fiyatları bir miktar yukarıya çekti. Sektör temsilcileri talep olmasına rağmen piyasada durgunluk olmuş olduğu sözlerini ifade ediyor.

PİYASADA SIFIR ARAÇ BULUNMUYOR

Kanal D Ana Haber’e konuşan vatandaşlardan bir kaçı, “Her bayiyi aradık. Araç yok, araç yok, araç yok!” diyerekten tepkilerini ifade ettiler. Bir başka vatandaşsa bayileri aramış olduğunda, ‘Aralık’ta araç gelmeyecek’ cevabıyla karlışaltığını dile getirdi.

YILBAŞI ZAMLARI BEKLENİYOR

Pek çok satıcının arabalarını satmak için yılbaşı zamlarını beklediğini ifade etmiş olan sektör temsilcileriyse; “Yakın zaman önce piyasada bir düşüş bekleniyordu. Vatandaşlar araba almıyordu, piyasa durgunlaşmıştı. Şu anda daha önce araç aldığımız insanlar direkt cayıyorlar ve alamıyoruz. Satmama sebepleri de ‘fiyatlar yükseldi’ gibi birçok bahaneler söylüyorlar. Bu hafta çok fazla zam geldi. O yüzden neredeyse kimse araba getirmemiş. Satmak için yılbaşını bekliyorlar. Yılbaşından sonra asgari ücret 8-9 bin lira olacak diye kimse herhangi bir şey satmıyor. Bunlara zam geldiğinde de her şeye zam geliyor. Yılbaşından sonra sıfır arabalara gelecek zamlar da var. Matrah düzenlemesi sonrası tam tersi bir durum oldu. Fiyatlarda herhangi bir düşüş yok, aksine yükseldi” sözlerini dile getiriyor.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir