Araç Sahipleri Bu Zam Haberine Çıldırdı! Tam Olarak Yüzde 280 Zam geldi!

0

Arabası olan herkes ile ilgili bir haber duyuruldu. Kasko şikayetleri gün geçtikçe artmaktaydı. Sigorta yenilemesi gelmiş veya yeni araç alıp kasko yaptıranlar fiyatları görünce feryat ediyorlar. Kısa süre önce geçmiş yıl piyasa değeri 700 ile 800 bin TL olan, şimdilerde ise 1.7 milyon TL tabanına dayanmıştı, bir farı bile kırılsa 100.000 TL’ye değişecek araç için kasko yenileme teklifleri içinde 160.000 TL’yi gören tanınmış yönetmenlerimizden birisi gündeme geldi. Neyse ki verilmiş teklifler arasında 25.000 TL’ye kaskosunu yeniledi ve konu kapandı.

Kasko geçen yıldan bu yıla fiyatları nerede ise %280 arttı. Geçen yılın bu dönemlerinde 5.000 TL kaskos yaptırmış olan kişiler şimdi ise 19.000 TL’ye ancak yaptırabilmekte. Daha yüksek fiyat vermiş olanlar bile var. Tüketici de tek bir şirketin fiyat teklifine bakmaksızın, en az 7-8 şirketten teklif alarak en uygun olanı yaptırmakta.

FİYAT NEDEN GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR?

Noyan Doğan’ın yazısına bakacak olursak; fiyatlar neden bu kadar yükseldi? Birinci nedeni, araç bedellerindeki artış. Geçen yıl piyasa değeri 200.000 TL olan aracın bu sene değeri 500.000 TL’ye çıktı.

Az daha üst segmente çıktığımızda ise geçen yıl 500 ila 600 bin TL olan aracın değeri şimdilerdeyse 1.2 milyon TL, belki de daha yüksek. Araç bedeli artmış olduğundan otomatık olarak kaskonun da fiyatlarında artış görülüyor. İkinci etken ise enflasyon ile kur nedeni hasar maaliyetlerinin yükselmiş olması oldu.

HANGİ KASKO? 

Araç bedelleri bu kadar artıyorken, fiyatı yüksek bularak kaskodan vazgeçilemeyecek olduğuna göre geriye tek bir seçeneğimiz kalıyor, bütçeye göre kasko yaptırmak Geçmiş olduğumuz senelerde olmuş olduğu üzere her türlü teminatın içine dahil edilmiş olduğu geniş kasko, ful kasko olayı artık bitti.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir