Redmi 9i Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Xiaomi, Redmi 9 serisine yeni modeller eklemeye devam ediyor. Çinli teknoloji devi şimdi de alt markası ile birlikte Redmi 9i modelini müşterilerin beğenisine sundu. Redmi, bu modeli aslında Redmi 9A modelini daha fazla RAM ve depolama alanına sahip versiyonu olarak duyurdu. Diğer teknik özellikleri konusunda Redmi 9A ve Redmi 9i’nin herhangi bir farkı yok.

Redmi 9i Teknik Özellikleri

Tüm teknik özellikleri ile karşımıza çıkan Redmi 9i modelini bu yazımızda farklı başlıklar altında detaylıca inceleyeceğiz.

Tasarım Özellikleri

Akıllı telefon giriş seviyesi bir model için oldukça normal bir tasarım ile karşımıza çıkmaktadır. Cihazın ön bölümünde su damlası çentiğine sahip bir ekran yer alıyor. Bu ekranın üst ve yan çerçevelerinin nispeten ince olduğunu söyleyebiliriz. Ancak alt çerçeve konusunda kalın bir görüntü olduğunu belirtmekte fayda var. Arka bölüme baktığımızda ise sol üst köşeye dikey olarak konumlandırılmış olan kamera modülünü görüyoruz. Bu modül içerisinde bir adet kamera sensörünün yanı sıra bir de LED flaş yer alıyor.

3,5mm kulaklık girişinin mevcut olduğu cihazda bağlantı noktası olarak ise USB Type-C girişi sunuluyor. Cihazın uygun fiyatı düşünülerek herhangi bir parmak izi okuyucu konumlandırılmamış. Redmi’nin yeni bütçe dostu modeli siyah, mavi ve yeşil olmak üzere üç farklı renk seçeneği ile satın alınabiliyor.

Ekran Özellikleri

Akıllı telefon 6,53 boyutunda ve HD+ çözünürlükte büyük bir ekran ile geliyor. IPS LCD panele sahip olan bu ekranın HD+ çözünürlüğünün 720x1600p şeklinde olduğunu belirtelim. 20:9 en/boy oranının sunulduğu ekranın inç başına piksel yoğunluğu değeri ise yaklaşık 269ppi seviyesindedir. Redmi’nin belirttiğine göre ekran 270 nite kadar maksimum parlaklık sunabiliyor.

Kamera Özellikleri

Cihazı ekranının üst kısmında bir su damlası çentiği yer alıyor ve bu çentikte bir de kamera sensörü bulunuyor. Cihazın ön kamerası 5MP değerinde olup bu fiyattaki bir telefon için yeterli performans sunabilmektedir. Arka bölümde ise sol üst köşede LED flaşlı 13MP arka kamera yer almaktadır. HDR desteğine sahip olan her iki kamera ile de 1080p 30fps videolar çekebiliyorsunuz.

Batarya Özellikleri

Akıllı telefon batarya konusunda oldukça iddialı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Cihazda tam 5.000mAh kapasiteli devasa bir batarya yer alıyor. Giriş seviyesi bir cihaz olduğu için herhangi bir hızlı şarj özelliği ise bulunmuyor. Standart olarak 10W şarj özelliği sunuluyor.

Donanım Özellikleri

Akıllı telefon gücünü MediaTek’in Helio G25 yonga setinden alıyor. Bu yonga setine ek olarak cihazda 4GB RAM bulunuyor. Depolama konusunda ise 64GB ve 128GB olmak üzere iki farklı dahili depolama alanı seçeneği yer alıyor. Bu alanı microSD kart desteği sayesinde 512GB’a kadar arttırabiliyorsunuz. Cihaz kutusundan Android 10 tabanlı MIUI 12 arayüzü ile birlikte ön yüklü olarak çıkıyor.

İşte Redmi 9i Özellikleri:

  • Ekran: 6.53 inç, 720 x 1600p, IPS LCD
  • İşlemci: MediaTek Helio G25
  • RAM: 4GB
  • Depolama: 64GB / 128GB
  • Ön Kamera: 5MP
  • Arka Kamera: 13MP
  • Batarya: 5.000mAh, 10W şarj
  • Boyutlar: 164,9 x 77,1 x 9 mm
  • Ağırlık: 194 gram
  • İşletim Sistemi: Android 10 tabanlı MIUI 12
  • Renkler: Mavi, Siyah ve Yeşil

İşte Redmi 9i Fiyatı:

  • 4GB RAM + 64GB dahili depolama: $110
  • 4GB RAM + 128GB dahili depolama: $124

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir