iOS 14.7 Beta 5 Sürümü Yayınlandı! Nasıl İndirilir?

Apple, bugün iOS işletim sisteminin yeni geliştirici beta sürümünü yayınladı. iOS 14.7 Beta 5 olarak yayınlanan bu güncelleme, Apple’ın mevcut iPhone modellerinde piyasaya süreceği iOS 14.7 güncellemesinin beşinci geliştirici beta sürümüdür. Bu yazımızda iOS ve iPadOS 14.7’nin beşinci beta sürümü ile gelen yeniliklere yakından bakacağız.

iOS 14.7 sürümünün beşinci beta güncellemesinde birçok hata düzeltmesi yer alıyor. Ayrıca bir önceki sürümdeki beta güncellemelerinde de olduğu gibi yeni sürümün beşinci beta güncellemesinde daha çok hata düzeltmelerine ve işletim sistemi optimizasyonlarına kafa yorulmuştur. Bildiğiniz gibi Apple, iOS 14 ile birlikte ana ekranı da işlevsel hale getirdi ve widget özelliğini kullanıma sundu. Şirket, iOS 14.7’yle birlikte ise ufak yenilikler sunmaya devam ediyor.

Bununla birlikte Apple, yeni güncellemesinde Hava Kalitesi Endeksi özelliğini genişletiyor. Bu sayede birkaç yeni ülke de bu özelliğe dahil edilmektedir. Aynı zamanda HomePod 14.7 yazılımıyla eşleştirildiğinde iOS 14.7, Home uygulamasının bir ‌HomePod‌ veya bir HomePod mini üzerinde birden çok zamanlayıcı ayarlamasına olanak tanır.

iOS 14.7 Beta 5 Güncellemesi Nasıl İndirilir?

iPhone, iPad ve iPod Touch cihazlarınızda iOS veya iPadOS beta güncellemesini kurmak oldukça kolay. Bu işlem için Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu izleyin. Ardından sayfanın altındaki “İndir ve Yükle” seçeneğine dokunun. İsterseniz güncellemeyi cihazınızı bilgisayara bağlayarak iTunes üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.

Ancak şunu belirtmemiz gerekiyor. Yeni iOS 14.7 geliştirici beta sürümünü cihazınıza kurmak için bir geliştirici profili yüklemeniz gerekiyor. Bu işlemi, Apple’ın Developer Center web sitesi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda kablosuz ağ üzerinden indirebilirsiniz.

“iOS 14.7 Beta 5 Sürümü Yayınlandı! Nasıl İndirilir?” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir