İnternet Üzerinden Alışveriş Yapan Herkesi İlgilendiren Açıklama Geldi! Bakanlık Harekete Geçti!

0

Rekabet Kanunu’ndaki değişikliklere dair bilgiler verildi. Pek çok kişinin yakından takip ettiği bu değişiklikle birlikte bakanlık devreye girecek. Öyle ki yurt dışında ofisi olan ancak Türkiye’de de satış yapmakta olan şirketleri ilgilendiren bir hamleye imza atıldı. Buna göre Rekabet Kanunu’na hangi madde eklendi sizlerle paylaşacağız. e-ticaret üzerine yapılan bu hamle büyük ses getirilecek.

Rekabet Kanunu’na Yeni Madde

Türkiye’de hizmet sağlayan firmaları Rekabet Kanunu kapsamına alan kanunun ikinci maddesine “Türkiye Cumhuriyeti’nde yerleşik olan veya ikamet eden son kullanıcılara veya yerleşik olan ticari kullanıcılara temel platform hizmeti sunan önemli pazar gücüne sahip teşebbüsler bakımından yasaklanan davranışlar ile bu teşebbüslere getirilen yükümlülükler de bu kanun kapsamına girer” ifadesi eklenecek. Dolayısıyla  bu değişiklikle birlikte yurt dışındaki şirketlerin de bu değişiklikten etkilenmesi bekleniyor.

İnternet Düzenlemeleri Devam Ediyor

Hükümet, son zamanlarda internet üzerindeki düzenlemeleri ile gündeme gelmekte. Sosyal medyadan sonra sıra e-ticarete gelmesi şaşırttı. Dolayısıyla Rekabet Kanunu’ndaki değişiklikle birlikte başka hangi alanlarda değişikliklere veya yeni düzenlemelere imza atılacak merak ediliyor.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir