EYT Ne Zaman Tam Olarak Açıklanacak? Milyonlarca Kişi Mahkemelik Olabilir!

0

EYT’deki son durum ve çok daha fazlası gözler önüne serildi. Pek çok kişinin yakından takip ettiği detaylar yanıt buluyor. Öte yandan merak edilenler de tek tek ortaya çıkacak. Son zamanlarda merak edilenlere ilişkin yapılan açıklamaları da sizlerle paylaşacağız. Öte yandan EYT’ye ilişkin bizleri neler beklemekte?

EYT’de Son Durum Nedir?

EYT ile ilgili çeşitli açıklamalar geliyor. Bu yönde hükümet kanadından gelen açıklamalarda top bakan Vedat Bilgin’e atıldı ve “Bu düzenleme yapıldıktan sonra ilk etapta emekli olacak kişi sayısı 1 milyonun üzerinde. Dosya bazlı yaklaşık 12,5 milyon emeklimiz var. İlk etapta 1,5 milyona yakın kişinin emekli olacağı, sonra da sisteme girişin devam edeceği bir düzenleme olacak. Yaklaşık 3-4 milyon arasında bir vatandaşımızın bu kapsamda olduğunu tahmin ediyoruz. Hepsi bir anda olmayacak. Tabii detaylar için en doğru ağız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, benim de hocam olan sayın Vedat Bilgin olacak” ifadesine yer verildi.

10 Yıla mı Yayılacak?

Sosyal Güvenlik Uzmanı olan Özgür Erdursun’un EYT ile ilgili tespitleri dikkat çekti: “Çünkü 8 Eylül 1999 öncesinde çalışmaya başlamış ama işvereni o kişiyi sigortalı yapmamış. On binlerce kişi dava açarak EYT’li olabilecek. Borçlanmalarla emekli olabilecek. 4 milyon 400 bin EYT’li var. Ancak yasa çıktığında bu durumlarla beraber maksimum 700-800 bin kişi daha emekli olabilir. Bu da organik olarak 10 yıla yayılır.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir