Canlı Yayında Milyonların Beklediği Asgari Ücreti Açıkladı! Öneride Bulunulan Asgari Ücret Rakamları!

0

Son zamanlarda pek çok kişi asgari ücret 2023 zammına gözlerini dikti. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 14 Aralık’ta yeni ücret belirlemek adına ikinci kez masaya oturuyor. 2023 asgari ücret için tahminler ile beklentiler dile getirilirken dikkat çeken bir yorum herkesin hedef noktası oldu. TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, “Asgari ücretle ilgili bir teklifimiz yok” sözlerini dile getirirken, Gazeteci Melik Yiğitel katılmış. olduğu canlı yayında “taraflara konuştum” sözlerini dile getirerekten milyonların merak ettiği asgari ücreti açıkladı.

Kısa sürede “Asgari ücret 2023 ne kadar olacak?” Sorusunun cevabını öğrenmek için Çalışmalar ile Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TİSK ile TÜRK-İŞ 14 Aralık tarihinde ikinci kez bir araya toplanacak. Hükümetin 2023 senesi asgari ücret zammı oranı önümüzdeki günlerde açıklanacak gibi duruyor. Yeni brüt asgari ücretin 7.500 TL ila 8.500 TL arasında olacak olduğunu dile getiriyor.

KİM, NE KADAR ASGARİ ÜCRET ÖNERİDE BULUNDU?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu tekrardan ikinci toplantısına kısa bir zaman kala her kesimden yeni asgari ücret rakamları gelmeye devam etmekte. Çalışma Sosyal Güveliği Bakanlığı’nın anketine bakacak olursak 7.845 TL. CHP 2023 için asgari ücret önerenlerin ise 10.128 TL olduğunu dile getirdi. İYİ Parti, bu rakamları 9.600 TL olarak duyurdu. TÜRK-İŞ ise masaya 7.785 TL olarak imza attı. Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu 2023 senesine ilişkin olarak asgari ücret talebini 13.199 TL olarak duyurdu. TİSK de, pek çok kişinin mutabık olacağı rakama razı olduklarını da paylaştı.

En çok dikkat edilen ve işçilerin tepkisine de yol açan asgari ücret yorumuysa TİM’den geliyor. İhracatçılar, “asgari ücret 500-600 dolar olur ise rekabetçiliğimizi kaybederiz” dedi. TÜRK-İŞ buna karşılık olarak da, “çalışan değil, köle arıyolar” açıklaması ile gündeme bomba gibi oturdu.

 

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir