Bu Yazılım Engelli Oyuncuların Gözleriyle Minecraft Oynamasını Sağlıyor

0

Çeşitli teknolojik yenilikler aracılığıyla, kuruluşların ve hatta Microsoft gibi şirketlerin engelliler için oyun oynamayı kolaylaştırdığını gördük. Şimdi İngiltere merkezli bir yardım kuruluşu, engelli oyuncuların Minecraft’ı kendi gözleriyle oynamasına izin veren bir yazılım uygulaması oluşturdu. Üstelik bu uygulamanın iyi yanlarından bir tanesi de herkes için ücretsiz olmasıdır.

Birleşik Krallık’taki kâr amacı gütmeyen kuruluş Special Effect, engelli oyuncuların süper popüler açık dünya oyunu Minecraft’ı sadece gözleriyle oynamalarına yardımcı olmak için “EyeMine” isimli ücretsiz uygulamayı geliştirdi. Gerçekte nasıl çalıştığına dair bir fikir edinmek için aşağıdaki resmi videoya göz atabilirsiniz.

EyeMine, Engelli Oyuncuların Gözleriyle Minecraft Oynamasına İmkân Tanıyor

Kuruluş, engelli oyuncuların en sevdikleri oyunları ellerinden geldiğince oynamalarına yardımcı olan yazılım ve donanım ürünleri geliştiriyor. Daha önce, doğrudan engelli toplulukla çalışarak ağız ve ses kontrollü oyunlar, tek elle kullanılan bir denetleyici ve benzeri diğer ürünleri geliştirdiler.

Son zamanlarda kuruluş, fiziksel olarak engelli ancak gönülden bir oyuncu olan EyeGazeGirl’i, geliştiriciler tarafından iyileştirilen uygulamayı yaptığı şeyi daha verimli hale getirmek için test etmesi için davet etti. Sonuç olarak, EyeMine V2 daha iyi silah kullanımı, daha doğru bina, daha iyi tırmanma kontrolü ve ayarlanabilir hareket hızları sağlar.

Bu iyileştirmeler, oyuncuların Minecraft evreninde dünyalarını her zamankinden daha kolay ve daha hızlı inşa etmelerini sağlar. Artık, yazılımın kullanımı tamamen ücretsiz olmasına rağmen, şu an itibariyle yalnızca Windows tabanlı bilgisayarlarda desteklenmektedir. Oyuncunun mevcut bir Minecraft hesabına sahip olmasını ve ayrıca göz izleme ekipmanına sahip olmasını gerektirir.

Ancak iyi haber şu ki, uygulama piyasadan kolayca satın alabileceğiniz bir dizi cep dostu göz takipçisi ile çalışıyor. Dolayısıyla, EyeMine V2’yi denemek veya yerel engelli oyuncuların Minecraft’ı kendi gözleriyle oynamalarına yardımcı olmak istiyorsanız, bunu kuruluşun Github sayfasından indirebilirsiniz.

“Bu Yazılım Engelli Oyuncuların Gözleriyle Minecraft Oynamasını Sağlıyor” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir