Bitcoin Yeniden Rekor Kırıyor: Kripto Piyasasında Yeni Bir Dönem Başlıyor

0

Bitcoin, yatırımcılarına kazandırmaya devam ederken, kripto para piyasasında heyecan verici gelişmeler yaşanıyor. İki yıl sonra ilk kez rekor seviyelere ulaşan Bitcoin, yatırımcıların yüzünü güldürüyor.

Bitcoin Yeniden Zirvede

Bitcoin, son zamanlarda yüzde 3’ün üzerinde bir artışla 59 bin doların üzerine çıkarak Kasım 2021’den bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı. Dünyanın en popüler kripto para birimi olan Bitcoin, 2021 Kasım ayında 69 bin dolarla tarihi zirvesine ulaşmıştı. Ancak, şu anda zirve seviyesinin yüzde 17 gerisinde bulunuyor.

Kripto Piyasasında Büyük Beklentiler

VanEck Associates Dijital Varlık Araştırmaları Başkanı Matthew Sigel, kripto para birimlerine ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, hem perakende hem de kurumsal yatırımcıların dijital altına olan ilgisinin arttığını belirtti. Sigel, tarihin daha büyük ve güçlü rallilerin yaklaştığını gösterdiğine dikkat çekti.

Düzeltme Beklentileri

Ancak, bazı analistler rallinin gerilme aşamasına girdiğini düşünüyor. Singapur’daki OSL SG Pte’nin İşlem Masası Müdürü Stefan von Haenisch, Bitcoin alımlarını finanse etmek için borçlanma maliyetlerinin arttığına dikkat çekti. Haenisch’e göre, böylesine agresif bir hareketin ardından bir düzeltme kaçınılmaz hale geliyor. Fonlama oranlarındaki yüksek primler ve uzun vadeli kaldıraçların ortadan kalkmasıyla, Bitcoin’in 50 bin dolar civarında bir düzeltme yaşaması şaşırtıcı olmayacaktır.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir