ASUS ROG Phone 5 Modeli, 18GB RAM İle Birlikte Gelecek

ASUS’un ROG Phone 3 isimli modeli, 16GB RAM’e sahip olan dünyanın ilk akıllı telefon modellerinden biriydi. Bununla birlikte şirket, 10 Mart tarihinde bu serinin yeni nesil üyesi olan ASUS ROG Phone 5 modeli ile birlikte karşımıza çıkacak. Ortaya çıkan yeni detaylar ile birlikte ROG Phone 5 modelinin 18GB RAM ile birlikte geleceğini öğrendik.

Elbette cihazın farklı bellek ve depolama konfigürasyonları da mevcut olacaktır. Ancak desteklenen en yüksek RAM miktarı 18GB olarak belirtilmektedir. 10 Mart’a kadar benzer bir RAM’e sahip cihaz tanıtılmaz ise ASUS’un yeni modeli bu konuda dünyanın ilk modeli olarak anılacak.

Söz konusu bilgiler, cihazın I005DB model numaralı versiyonunun Geekbench sonucunda açıkça görülmektedir. Bununla birlikte cihazın DA ve DB olmak üzere iki farklı varyantı mevcut olacak. Model numarası DA ile biten cihaz, “Tencent Games” özel sürümünün de temelini oluşturan model olacaktır. Aynı zamanda DB versiyonunun arka bölümünde ise ikincil bir ekran karşımıza çıkacak.

Model numarası DA ile biten cihaz, geçtiğimiz Aralık ayında Geekbench’te ortaya çıktı. Bununla birlikte bu Geekbench listesinde 8GB RAM’e sahip olduğu gözüküyordu. Ayrıca kısa süre önce cihaz yine Geekbench’te ortaya çıktı. Ancak bu sefer 16GB RAM’e sahip olan model test edilmişti. Yani cihaz geniş RAM seçeneğine sahip olacak. Muhtemelen 8, 12, 16 ve 18 olmak üzere dört farklı seçenek ile piyasaya sürülecek.

JD.com, ROG Phone 5’in Tencent sürümü için bir tanıtım sayfası hazırladı. Şimdilik bu sayfa üzerinden pek fazla bilgi yer almıyor. Ancak kullanıcılar zamanı geldiğinde bu sayfa üzerinden tüm detaylara ulaşabilecekler. Akıllı telefon gücünü Qualcomm’un Snapdragon 888 işlemcisi ile gelecek. Bununla birlikte kutusundan Android 11 işletim sistemi ön yüklü olarak çıkacak.

“ASUS ROG Phone 5 Modeli, 18GB RAM İle Birlikte Gelecek” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir