Askere Gidip Askerliği Uzatmak İsteyenlere Müjde! Askerlik Uzatanlar 51 Bin Lira Alacak!

0

Binlerce kişi asker askere gidiyor. Normal süresi 6 ay olan askerlik hizmetini 6 aydan 1 yıla kadar uzatarak tamamlayanlara 51.000 TL ödeniyor. Devlet, er ve astsubayların en az asgari ücret tutarındaki aylık maaşına ek olarak yılın ikinci yarısında sigorta primini de öder. Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır gibi illerde hudut birimlerinde çalışanlar ek ücret ve görev tazminatı alacak.

Haziran 2019’da zorunlu askerlik süresi erbaş ve erler için 6 aya, yedek subay ve yedek erbaşlar için 12 aya indirildi. Ancak sistem, zorunlu 6 aylık askerlik hizmetini tamamladıktan sonra süreyi uzatarak para kazanma ve askerlikte kariyer yapma fırsatı da sunuyor. Astsubay, askerlik hizmetini terhis olmaya hak kazandığı tarihten itibaren 6 ay daha uzatırsa, uzatma süresi boyunca kendisine en az asgari ücret ödenir.

6 AYLIK 51 BİN LİRA VE GÖREV TAZMİNATI

Asgari ücret artışı ödeme için belirleyicidir. 31 Aralık’a kadar ödenen net tutar 5 bin 500 lira oldu. 1 Ocak itibarıyla bu miktar yüzde 55 artarak 8 bin 500 lira oldu. Bu meblağ askerliğini uzatan er ve astsubaylara ödenir. Çavuşlar bunun üzerine maaş alıyor. Yani askerliğini uzatanlar 6 ayda en az 51 bin lira alacak. Ayrıca sigorta primini de yılın ikinci yarısında devlet ödüyor. Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır gibi illerde hudut birimlerinde çalışanlar ek ücret ve görev tazminatı alacak.

BAŞKA HANGİ HAKLAR VERİLİR?

Askerlik görevini yapanlara tanınan diğer haklar şunlardır:

İhtiyaç sahibi asker ailelerine yardım.

Askeri öğrencileri işe almak için ek puanlar.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan konutların tahsisinde öncelik.

Kamu ve belediyeler tarafından işletilen toplu deniz ve şehir içi ulaşım hizmetlerinden hizmet saatlerinde ücretsiz yararlanma.

Hizmet süresi boyunca müze ve ören yeri gibi yerlerin ücretsiz kullanımı.

İkinci yarıyılda askerlik yapanlara devlet hizmet borcuna göre ikramiye öder.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir