Araç Sahiplerinin Dikkatine! Zorunlu Trafik Sigorta Sistemi Değişti!

0

Zorunlu trafik sigortasında riskli basamaklarda yer alan sürücülerin poliçe sorunlarına çözüm getiren “Sigorta Aracıları Teklif Platformu”, artık hizmetinizde! Bu platform sayesinde sürücülerin poliçe sahibi olması daha da kolaylaşacak ve teklif vermeyen şirketlerin tespiti artık daha basit hale gelecek.

Yeni Platformun Temel İlkeleri

Sigorta Bilgi Merkezi tarafından kurulan ve Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun belirlediği platform, trafik ruhsatı olan sigorta şirketlerinin zorunlu üyeliğini gerektiriyor. Bu sayede sisteme entegrasyon sağlanarak, daha etkin bir hizmet sunulması amaçlanıyor. Üyelik süreci, isteğe bağlı olup, üyelik ücreti ödeme şartına tabi tutulmuştur.

Kefalet Sigortası ve Teminat Mektubu Artık İstenmeyecek

Platform üzerinden gerçekleşecek aracılık sözleşmelerinde, teminat mektubu ya da kefalet sigortası talep edilmeyecek. Ayrıca, sigorta şirketleri acentelere tek bir şirketle çalışma zorunluluğu getiremeyecek ve acentenin müşteri portföyüne zarar verecek düzenlemeler yapamayacak.

Teklif Alma Süreci

Teklif alma süreci iki faza ayrılmıştır. İlk fazda, acenteler halihazırda anlaşmalı oldukları sigorta şirketlerinden platform üzerinden 10 dakika içinde teklif alabileceklerdir. Sigortalının onay verdiği teklifler işleme alınacaktır. İlk fazda teklif alamayan acenteler ikinci faza geçeceklerdir.

Hızlı ve Etkin Çözümler

Platform sayesinde, teklif vermeyen şirketlerin tespiti kolaylaşacak ve bu durumun önüne geçilecektir. Bu uygulama, sektöre önemli faydalar sağlayacak ve sigorta işlemlerini hızlandıracaktır.

Sektöre Faydaları

TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Başkanı Levent Korkut, yeni platformun sektöre önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Ayrıca, uygulamada ortaya çıkabilecek sorunların çözümü için sürekli olarak ilgili kurumlarla iş birliği içinde çalıştıklarını vurguladı. Bu sayede, sektördeki gelişim ve iyileşme sürecine önemli destek sağlanacaktır.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir