Aile Bakanı Tüm Ailere Bu Ay Tam Olarak 3.614TL Ödeme Yapacak! Başvuruyu Kaçırma!

0

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım ödemelerinin yaklaşık yüzde 50 oranında artırılmasının ardından açıklamalarda bulunarak şubat ayından itibaren artışlı olarak sosyal yardımların hesaplara yatırılacağını belirtmişti. Bu kapsamda, bakanlık destek ödemelerinden faydalanan vatandaşlar, şubat ayının ortalarına yaklaşırken ödemelerin detayları hakkında araştırmalarını sürdürmektedirler. Özellikle düşük gelirli ailelerdeki çocuklar için sağlanan sosyal ve ekonomik destek ödemelerinin ortalaması geçtiğimiz dönemde 3.571 TL iken, şubat ayında yapılacak ödemeler ise en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır.

Şubat Ayında SED Yardımı Ödemesi Arttı

Memur maaş katsayısına göre hesaplanan sosyal ekonomik destek ödemeleri, evde bakım maaşı ve yaşlı engelli aylıkları yaklaşık yüzde 50 oranında artırılmıştır. Bu artışlarla birlikte, sosyal ve ekonomik destek ödemeleri şubat ayından itibaren zamlı olarak hesaplara yatırılacaktır. Özellikle okul öncesi çocuklar için yapılan sosyal ekonomik destek ödemeleri, 2.421 TL’den 3.614 TL’ye yükselmiştir. Dar gelirli ailelerin okul öncesi çocuklarına yapılacak olan 3.614 TL’lik ödemeler, şubat ayında hesaplara aktarılacaktır.

Şubat Ayında SED Yardımı Ne Zaman Yatırılacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yaşlı ve engelli aylıklarına, evde bakım maaşına ve memur maaş katsayısına göre yaptığı zamların ardından, vatandaşlar ödemelerin güncel tutarları ve yatırılacağı tarihler hakkında araştırmalarını sürdürmektedirler. Bakanlık henüz şubat ayındaki destek ödemelerini hesaplara yatırmamış olsa da, geçmiş aylardaki ödeme takvimleri göz önüne alındığında, ödemelerin ay ortasına doğru başlaması beklenmektedir. Bu doğrultuda, 15 Şubat civarında sosyal ve ekonomik destek ödemelerinin hesaplara yatırılması öngörülmektedir. Bakanlık, ödemelerin hesaplara yatırılmasıyla ilgili resmi duyuruları resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden yaparak kamuoyunu bilgilendirecektir.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir