Ağrısız İşlem Estetik Görünüm İle Kusursuz Gülüşler: Şeffaf Plak Tedavisi

0

Ortodontik tellerin görüntüsünden kaynaklı oluşan estetik kaygısı olan birçok kişi tel tedavisini tercih etmekten kaçınır. İnvisalign şeffaf plaklar estetik görünüme önem veren kişiler için oldukça mutlu bir tercih olarak öne çıkmaktadır. gebze diş hastanesi şeffaf plak tedavisini başarılı şekilde yaparak hastalarını kusursuz dişlere kavuşturmayı başarmaktadır.

Ağız içinden ölçü alınarak hazırlanan şeffaf plaklar belirli sıra ile dişlere takılmaktadır. Kişi hergün belirli sürelerle plakları takmak zorunda olur. Uygulanan şeffaf plaklar sayesinde hem diş hareketleri sağlanırak hem de estetik açıdan problem oluşmasını engellemiş olunmaktadır.

Dişler üzerinde sabit kalan metaller olmadığı için ağız hijyeni daha rahat olması hastalar için olumlu bir durum olmaktadır. Aynı zamanda ağız ve diş yapısına göre değişmekle birlikte tel tedavisine göre tedavi süresi belirli ölçüde kısa olduğu için istenilen sonuç daha çabuk elde edilmektedir.

 Şeffaf Plak Tedavisi

 Şeffaf plak tedavisi gebze diş hastanesi bünyesinde yapılmakta olup oldukça kaliteli ve güvenilir plaklar hazırlanmaktadır. Yetişkin ve gençlere uygulanması uygun olan şeffaf plak tedavisi diş hekimi tarafından yapılan muayene ile uygun olup olmadığı belli olmaktadır. Özellikle az çarpık dişlerin tedavisinde kullanılan şeffaf plak tedavisi diş çekimi işleminin olduğu dişlerde oldukça fazla tercih edilmeyen bir uygulama olmaktadır. Gelişen teknoloji ile oldukça fayda sağlayan şeffaf plak tedavisi gebze diş hastanesi diş hekimleri tarafından özenle yapılan bir tedavi olmaktadır.

 Şeffaf Plak Tedavisi Avantajları Nelerdir?

l En önemli avantajı, günlük yaşantıyı olumsuz yönde etkilememesi olmaktadır.

l Çıkarılabilir seri halinde olan görünmez ve hastaya özel üretilen şeffaf plak tedavi sürecinde oldukça rahat olmaktadır.

l Bir şey içerken, yemek yerken ya da diş fırçalarken plakları zahmetsizce çıkartabilir ve istenilen yemek yenildiği için oldukça rahat bir tedavi olmaktadır.

l Diş ve diş etlerini rahatsız etmeyen şeffaf plaklar ağız içinde ağrı ya da rahatsızlığa neden olmazlar.

Şeffaf Plak Tedavisi Ne Kadar Sürer?

 Tedavi süresi dişlerin var olduğu konuma göre değişiklik göstermekle birlikte ortalama 3 ile 5 ay arası sürmektedir. Her bir şeffaf plak günde en az 22 saat kullanılmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir