2023 Yılında En Düşük Emekli Maaşının Ne Kadar Olacağını Uzmanlar Açıkladı!

0

2023 yılı en düşük emekli maaşının belirlenmesi için çeşitli adımlar atılıyor. Ancak bunların hiçbiri tek başına yeterli olmayacak. Çünkü henüz Aralık ayı gelmiş değil ve TÜİK enflasyon verileri tamamen açıklanmadı. Dolayısıyla büyük bekleyiş sürüyor. Ancak Temmuz 2022’deki zamdan sonra öyle bir gelişme yaşandı ki herkes şok oldu. Şimdi ise tekrardan yüksek bir zam gelecek mi herkes onu bekliyor. Güncel gelişmeler ışığında bizleri neler bekliyor yanıt bulacak. Şimdilik büyük bekleyiş sürmekte.

Emekli Maaşı Kaç TL Artar?

Milyonlarca çalışan asgari ücret zammını beklerken emekliler de emekli maaşı zammını bekliyor. Ancak enflasyon verileri şu an için çok yetersiz. Dolayısıyla sizlere tavsiyemiz bir süre daha beklemeniz yönünde olacak. Çünkü SGK’nın verileriyle birlikte enflasyon verileri henüz Aralık ayına kadar kapsamlı şekilde paylaşılmadı. Aralık ayı geldiğinde enflasyondaki gidişat doğrultusunda bir zam yapılacaktır.

%30 Üstü Bekleniyor

Öte yandan uzmanlardan gelen açıklamayla birlikte %30’un üzerinde bir emekli maaşı zammı söz konusu olabilir. Bu noktada güncel gelişmeler ve dahasını sizlerle paylaşacağız.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir