Yoğuşmalı Kombilerde Baca Montajı Nasıl Olmalıdır?

0

Doğalgaz altyapısının yaygınlaşması ile birlikte günümüzde kombi kullanım istatistiklerinde de ciddi bir artış gözlemleniyor. Bu durum kombi teknolojisiyle ilgili teknik terimlerin ve kavramların çok daha sık kullanılmasına neden oluyor. Yeni tabirlerle karşılaşılan kombi sistemlerinde montaj işlemleri de ayrıca önem taşıyor. Kombilerin doğalgaz bağlantısının yapılabilmesi için gerekli izinler ancak profesyonel Sultanbeyli Arçelik Servisi tarafından kurulumunun yapılması durumunda alınabilmektedir. Bu kapsamda kombi kurulum işlemlerinde mutlaka belirlenen kriterlere uygun hareket edilmesi gerekmektedir. Yoğuşmalı kombilerde baca montaj kurallarına riayet edilmesi elzemdir.

Yoğuşmalı Kombi Baca Montajı Nasıl Olmalı?

Günümüzde yaygın olarak kullanılan yoğuşmalı kombilerde de diğer kombi tiplerinde olduğu gibi sistemdeki hava sirkülasyonunun sağlıklı olması için belirlenmiş olan baca montaj kriterleri bulunmaktadır. Bu doğrultuda yoğuşmalı kombi baca montajı konusunda belirlenen teknik kriterlere uygun şekilde hareket edilmesi gerekmektedir. Sultanbeyli Bosch kombi Servisi uzman teknikerleri tarafından yoğuşmalı kombi baca montajı işlemleri, montaj kriterlerine en uygun şekilde gerçekleştirilir.

Yoğuşmalı kombi modellerinde baca montaj işlemlerinde yalnızca cihazla birlikte gelen standart baca bileşenlerinin kullanımının gerçekleştirilmesi önerilir. Kombinin kurulumunun gerçekleştirildiği noktanın pozisyonu dolayısı ile gerekli olması durumunda ek boru ve dirsek ilavesinin gerçekleştirilebilmesi ise mümkündür. Bu durumda profesyonel Ataşehir Baymak kombi Servisi uzman teknikerlerinden ek talepte bulunmanız gerekmektedir.

Yoğuşmalı kombilerin baca montajının yapılabilmesi için binanın ayrı bir baca sistemine sahip olması zorunluluğu bulunmamaktadır. Böylelikle diğer kombi modellerine göre çok daha özgürce yerleşim seçeneğine sahip olunabilmektedir. Yoğuşmalı kombilerin baca bağlantısı yukarı yönde 2% seviyesinde eğime sahip olacak şekilde gerekir. Bu sayede yoğuşma suyunun rahat bir şekilde içeriye akarak, burada sistem tarafından gidere gönderilmesi sağlanabilmektedir.

Yoğuşmalı Kombi Baca Bakımı

Yoğuşmalı kombilerin bacalarının sağlıklı bir şekilde çalışması olası güvenlik risklerinin önlenebilmesi açısından çok önemlidir. Bu kapsamda genel periyodik kombi bakımları sırasında baca bileşenleri de hassas şekilde kontrollerden geçirilerek, gerekli olan bakım ve onarım işlemleri uzman teknikerler tarafından gerçekleştirilir. Bu sayede hem güvenli hem de yüksek performanslı bir kullanımın sürdürülebilirliği sağlanabilmektedir. Kombinin kullanımında herhangi en ufak bir sorun tespit edilmesi durumunda dahi mutlaka profesyonel servis hizmetlerinden destek alınması çok önemlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir