Kombinin Aşırı Gürültülü Çalışmasının Nedenleri ve Çözümleri

0

Elektronik ürünlerin çalışmaları sırasında çıkardığı seslerin normalde olduğundan farklı olması, çalışmasında bir sorun olduğunu gösterir. Dolayısıyla normal şekilde çalışırken zaman içerisinde çıkardığı seslerinde değişiklik yaşadığınız kombinizde bir sorun olduğu anlamına gelir. Bostancı Demirdöküm Kombi Servisi merkezimizde de tüketicilerden sıkça aldığımı kombi şikayetlerinden birisi olan kombinin çok gürültülü çalışması da bunun en somut örneklerinden birisidir.

Kombinizin farklı bileşenlerinde meydana gelebilecek sorun ve arızalar, çalışma sesinin artmasına neden olur. Özellikle iç mekanda muhafaza ettiğiniz kombinizin aşırı gürültülü çalışması ciddi bir rahatsızlığa da neden olur. Ancak konfor açısından bu olumsuz etkisi kadar kombinizin güvenli çalışması açısından da ciddi tehdit yaratır. Bu nedenle kombinizin gürültülü çalışmaya başlaması sorununu yaşıyorsanız, mutlaka profesyonel Çekmeköy Vaillant Kombi Servisi hizmetlerinden destek almalısınız.

Kombi Neden Gürültülü Çalışır?

Teknolojileri ve çalışma prensipleri gereğince kombilerin devreye girmeleriyle beraber çıkardıkları belirli “desibel” seviyesinde çalışma sesleri bulunur. Bu sesler, cihazın sorunsuz çalıştığını gösterir. Ancak seslerin artması ve rahatsız edici boyutlara kadar ulaşması, teknik bir arızasının olmasından mütevellit meydana gelir. Eğer kombinizin çalışmasında çok fazla ses gelmeye başladıysa;

  • Kombinizin fan motorunun balansında bozulma veya rulmanlarında yıpranma meydana gelmiş olabilir.
  • Kombinizden peteklere sıcak su akışını sağlayan kombi sirkülasyon pompasının artıklardan gelen birikintilerle işlevini kaybetmesi söz konusu olabilir.
  • Kombinizin ana eşanjör ve plaka eşanjör bileşenlerinde çamur, pislik vb. etkenlerle tıkanma oluşabilir.
  • Kombi genleşme tankı içerisindeki membranın delinmesi, sibobunun işlevinin kaybetmesi gibi durumlar söz konusu olabilir.

Kombinin Gürültülü Çalışması Nasıl Önlenir?

Kombiniz çalışırken sizi çok rahatsız edecek düzeyde sesler çıkartıyorsa, bu sesleri çıkartmasına neden olan sorunları gidermeniz, gürültülü çalışma problemini çözebilmeniz için çok önemlidir. Kombinizin fan motoru, sirkülasyon pompası, ana eşanjör ve plaka eşanşör parçalarının onarımının gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Küçükyalı Baymak Kombi Servisi merkezimiz tarafından hızlı ve güvenli bir şekilde bu bileşenlerdeki sorunlara yönelik onarım veya değişim işlemi gerçekleştirilir.

Kombinizdeki kirlenmeye bağlı meydana gelebilecek gürültülü çalışma sorunlarına yönelik olarak uzmanlarımız tarafından temizliği gerçekleştirilir. Bu tip sorunlara karşı kombi bakımını düzenli olarak yaptırmanız ise ayrıca önem taşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir