Euro Değer Kazanınca Araçlarda Pahalılaştı! Araçlara Ne Kadar Zam Geldi?

0

Euro’nun TL paritesinde değer kazanmasıyla birlikte otomobil fiyatları da arttı. %5’lik artışla birlikte güncel araç fiyatları belli oldu mu? Pek çok marka ve model eskisinden daha da pahalı hale geldi. 2022 model araçlardaki son durum nedir? 1 Kasım ile 18 Kasım arasında binlerce TL’lik fark oynaması gözden kaçmadı.

Otomobile Yeniden Zam!

Otomobile gelen zam sonrasında ÖTV matrah indirimi olacak mı tekrardan soruldu. Çünkü son olarak  A model bir araç 1 Kasım’da 559 bin iken bu rakam 18 Kasım’da 573 bin TL oldu. B model bir araç 1 Kasım’da 928 bin iken, 18 Kasım 938 bin TL oldu. C model bir araç 1 Kasım’da 475 bin TL iken, 18 Kasım’da 487 bin TL oldu. Bu gelişmeyle birlikte hangi detayların paylaşılacağı yakın zamanda belli olacak.

Matrah Düzenlemesi Henüz Açıklanmadı

ÖTV matrah düzenlemesindeki bekleyiş hali hazırda sürüyor. Bu nedenle otomobil fiyatlarına ne olacak merak edildi. Güncel olarak bilinmeyenlere de yer verilecek. Şimdilik tek bilinen Euro kurundan ötürü otomobil fiyatlarının arttığı.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir