Çamaşır Makinesinden Çalışırken Garip Sesler Gelmesi Nasıl Önlenir?

0

Her tip çamaşıra özel yıkama programı seçeneği bulunan günümüzün çamaşır makinesi cihazları sayesinde çamaşır yıkamak daha güvenli hale geliyor. Çamaşırların yıpranmamasını ve 100% hijyene kavuşmasını sağlayan çamaşır makinelerinde karşılaşılabilecek en basit hata ve sorunların dahi göz ardı edilmemesi çok önemlidir. Zira makinedeki en basit bir arıza bile çalışma prensibi gereğince zaman içerisinde farklı parçaları da etkileyerek, komplike arızalara meydan verebiliyor. Böyle bir durumda Çekmeköy Arçelik Servisi merkezi tarafından gerçekleştirilecek çamaşır makinesi arıza onarım çalışmalarının daha uzun sürmesine ve daha yüksek maliyetli olmasına neden olabiliyor. Dolayısıyla çamaşır makinesinin kullanımı esnasında çok aşırı yüksek seviyede “cızırtı” vb. sesler geliyorsa dikkate alınmalıdır.

Çamaşır Makinesinden Garip Sesler Neden Gelir?

Çalışması esnasında çamaşır makinesinden garip sesler geliyor ise bu bir sorun olabileceğine veya bir sorunun yaşanma ihtimalinin olabileceğine işaret etmektedir. Çamaşır makinesinde yıkanan çamaşırların üzerinde bulunan fermuar, toka vb. bileşenler kazan içine ya da makine kapağına çarparak, garip seslere neden olabilir. Ancak bunun dışında da aşırı yüksek cızırtı sesleriyle de karşılaşılabiliyor. Bu tamburda bulunan yabancı cisimlerin dışındaki bir nedenle de ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle profesyonel Ataşehir Arçelik Servisi merkezinin teknikerlerinden destek alınması çok önemlidir.

Çamaşır makinesinin tahliye pompasında meydana gelen fiziksel hasarlarda aşırı boyutta gelen ve çok rahatsız edici olan garip seslerin meydana gelmesine neden oluyor. Çamaşır makinesinin tamburunun yanı sıra tahliye pompasının kontrolü de gerçekleştirilir. Yapılan kontrollerde aşırı rahatsız edici hale gelen cızırtı sesinin kaynağının makinedeki tahliye pompasının tahrip olmuş olması ise parça değişimi uygulanır. Çamaşır makinesinin su tahliye pompası orijinal yedek parça ile değiştirilerek, kesin bir çözüm sağlanabilmektedir.

Sultanbeyli Arçelik Servisi uzmanlarımız çamaşır makinesinde su tahliye pompasının veya tamburun hasar almasına neden olarak, cızırtı sesi gelmesine neden olabilecek sorunlara karşı makinede yıkanan çamaşırlarda daha hassas hareket edilmesini tavsiye ediyor. Yabancı cisim olarak tabir edilebilecek sert veya sivri yapıya sahip olan etkenlerin sayısının daha minimal tutulması konusunda daha hassas bir yaklaşım sergilenmesi öneriliyor. Böylelikle cızırtı vb. garip seslerin ortaya çıkışı büyük oranda engellenebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir