Çalışan Vatandaşlarımızın Yüzünü Azda Olsa Güldürecek Açıklama Geldi! 4800 TL'lik Vergi Cebinize Kalacak!

0

Çalışanlar için geçerli olan sosyal yardımlarda vergi muafiyeti güncellemesi büyük ses getirdi. Bu konuda TİSK Yönetim Kurulu Başkanı’nın ifadeleri de fazlasıyla önemliydi. Güncel detaylar ve çok daha fazlası yanıt bulacak. Peki ya güncel olarak neler biliyoruz? Pek çok kişinin yakından takip ettiği detayları aktaracağız. Bu noktada gelen açıklamalarla birlikte çalışanlara sunulan fırsatlar gözden geçirildi.

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol’dan gelen açıklama sonrasında vergi muafiyetine ilişkin atıflarda bulunuldu. Kendisinin ifadesine göre “Bin lira sosyal yardım alan çalışan, SGK primi ve gelir vergisiyle bunun 400 lirasını geri ödüyordu. Kabaca bir hesapla aynı ücret devam ettiği sürece yılda toplam 4 bin 800 lira çalışanın cebinde kalacak.” açıklaması gündem haline geldi.

Çalışanlar İçin Büyük Fırsat!

Burak Akkol, açıklamasında vergi diliminin %10’a düşürülmesinin ve vergi dilimi matrahlarının güncellenmesinin çalışanlar için önemli bir fırsat olduğuna dile getirerek,

 “Bizimle birlikte tüm sosyal paydaşlarımızın da dile getirdiği, vergi dilimlerine yönelik düzenleme bu anlamda çok önemli. İlk vergi diliminin yüzde 10’a düşürülmesi ve vergi dilimleri matrahlarının günümüz şartları ile güncellenmesi çalışanların korunması için önemli fırsat. En kısa zamanda Sayın Bakanlarımızın kıymetli destekleri ile bu düzenlemenin de Cumhurbaşkanımıza sunulmasını bekliyoruz.” açıklamasında bulundu

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir