Araç Alımlarında ÖTV ve KDV Kalkıyor mu? TESK Başkanı Ağızları Açık Bırakan Açıklamalar Geldi!

0

Otomobil fiyatlarındaki yüksek artıştan sonra Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken’den önemli bir açıklama geldi. Piyasaların rahatlaması ve otomobil satışlarının durgunluktan kurtulması için öneride bulunuldu. Bu noktada çeşitli ifadelere yer verildi ve merak edilenler de yanıt bulacak. Peki ya otomobil fiyatlarıyla ilgili neler biliyoruz?

Vergisiz Araç Satışı Olur mu?

Sıfır otomobillerde vergisiz araç satışının mümkün olup olmadığı soruluyor. Öte yandan TESK Başkanı Palandöken’in ifadeleri ise fazlasıyla önemliydi. Gelinen noktada çeşitli ifadelere yer verildi. Palandöken ise “Hem insanların daha konforlu seyahat etmelerini sağlayacak, araçlar yenilenmiş olacak hem de yakıt bakımından tasarruf olacak. Geçtiğimiz yıllarda da bu yapıldı. Araç fiyatlarında bir de düşüş sağlandı.” açıklamasını sağladı.

Emeklilik prim günleri için de tavsiyesini ve çağrısını yineleyen Palandöken,  “Vatandaşlara hizmet üretilen alanlarda daha ucuza imkan sunmaları bakımından yine aynı şekilde esnafın beklentileri sosyal güvenlik yasasında değişiklik. Çok önemli. Yanında çalışan 7 bin gün, kendisi ise 9 bin gün üzerinde emekli oluyor. Böylelikle de en yüksek primi ödeyen ama emekli aylığı da asgari ücretin altında olan bir emekli aylığına sahip.” ifadesine yer verdi.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir