EYT'liler Bu Konuda Dikkatli Olmalı! Emeklilikleri Bir Anda İptal Olabilir!

0

EYT’lilerin dikkat etmesi gereken alanlar ön plana çıkıyor. Öyle ki emeklilikleri bir anda sona erebilir. Bu nedenle e-devlet üzerinden sigorta prim listenizi kontrol etmenizde fayda var. Yoksa bulunduğunuz işyerine bağlı olarak yapılan resmi değerlendirmeler sonucunda sigorta priminiz yanabilir. Dolayısıyla buna erişmek ve kontrol etmek büyük öneme sahip. Gelinen noktada bizleri başka hangi detayların beklediği de ortaya çıkıyor. Söz konusu gelişme ile birlikte bizleri nelerin beklediğini aktaracağız. Öyle ki emekliliğe bu kadar az bir zaman kala EYT’lilerin e-devlet üzerinden kontrol etmesi gereken bir detay diyebiliriz. Sizler de güncel fırsatları değerlendirmek ve çok daha fazlasına erişmek için bunu yapmalısınız. Söz konusu detaylarla birlikte bizleri başka nelerin beklediği ortaya çıkacak.

Bu Kodlara Dikkat Edin!

SGK’da primlerinizi kontrol ederken bazı harf kodlarına dikkat etmeniz gerekiyor. Prim listenizin yanında böyle harfler yer alıyor ise sıkıntılı bir sürece girmiş olabilirsiniz. S (Sahte işyeri), Ş (Şüpheli işyeri) ve K (Kontrollü işyeri) harfleri ile kodlanıyor. ‘Ş’ harfi, işyerinin şüpheli işyeri kapsamında olduğu ve hakkında denetim/ inceleme yapılacağı anlamına gelmekle birlikte emekli olmak isteyenlere zor süreçler yaşatabilir. Dolayısıyla gelinen noktada bizleri başka nelerin beklediğiyle ilgili bilgiler vermeye devam edeceğiz.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir