Vergi Muafiyeti ve KYK Borçlarında Büyük Düzenleme Kabul Edildi!

0

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin 25. maddesinin kabul edildiği öğrenildi. Bu gelişme ile birlikte vatandaşları neler bekliyor? Güncel detaylar ışığında bilinmeyenleri aktaracağız. Öte yandan çeşitli detaylar da yanıt bulacak. Son zamanlarda gündemde olan KYK öğrendim kredisi borçlarına ilişkin bilinmeyenler de açıklandı.

KYK Borçlarında Faizler Siliniyor

KYK öğrenim kredisi alan öğrenciler, artık sadece aldıkları miktarları ödeyecek. Faizlerin sıfırlandığı bilgisi iletildi. Bu gelişme öğrencilerin bir hayli işine yarayacağa benziyor. Dolayısıyla bu konuda büyük bir beklenti mevcuttur. Öte yandan vergi ile ilgili düzenleme de fazlasıyla önemliydi.
 

Vergi Muafiyeti Artırıldı
 

Öte yandan vergi muafiyetine ilişkin değişiklik büyük ses getirdi. Yenilenebilir enerjide vergi muafiyeti 25 kW’den 50 kW’ye çıkarılmasını içeren maddenin kabul edilmesiyle birlikte detaylar da paylaşıldı. Dolayısıyla daha pek çok avantaj vatandaşın lehine gerçekleştiği belirtildi. 25. maddenin etkileriyle birlikte yakın zamanda Meclis’te yeni çalışmaların olacağı da gündemde.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir