Ölü ve Yaralı Sayısı Kaça Yükseldi? İşte Arama ve Kurtarma Çalışmalarında Son Durum!

0

Dün yani 6 Şubat 2023 sabahı Türkiye 7,7 büyüklüğündeki depremle uyandı. Depremin üzerinden 24 saatten fazla zaman geçti. Deprem sonrası son dakika ölü ve yaralı sayısı belli oldu.

 

Cumhuriyet tarihinin en büyük depremlerinden biri dün sabah meydana geldi. 10 ilde yaşanan deprem felaketinin ardından Türkiye’de 7 günlük yas ilan edildi. 4. seviyede olduğu bildirilen deprem sonrası kriz masası oluşturulmuş, deprem koordinasyonu için valilerin görev yerleri değiştirilmiş, eğitim ve öğretime ara verildiği bildirilmişti. Dünyadan taziye mesajları gelirken ilk yardım ise kardeş ülke Azerbaycan’dan gelmişti. Can kaybının daha fazla olmasından endişe edilirken son dakika can kaybı ve yaralı sayısı açıklandı.

 

AFAD Açıkladı!

 

AFAD Başkanı Yunus Sezer can kaybı ve yaralı sayısına ilişkin son dakika açıklaması yaptı. Açıklamaya göre; “11 bin 302” binanın yıkıldığı depremde toplam “20 bin 426” kişi yaralandı. Ölü sayısı ise şu an için “3381” olarak açıklandı.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir