Bu Cihaz Kullanıcılara Sosyal Mesafeyi Korumasını Hatırlatıyor

0

Yeni koronavirüs salgını nedeniyle hepimiz evlere kapanmış durumdayız. Dünya çapında birçok hükümet de ülke çapında karantina uygulamalarına başlamış durumdadır. Ancak buna rağmen durumu hafife alıp hala sokaklarda gezen insanlar var. Böyle olunca zorunlu olarak çalışmak zorunda olanlara karşı sosyal mesafeyi korumak zorlaşabiliyor. Bundan dolayı Hintli bir mühendislik öğrencisi, insanların mesafeyi korumanın önemini anlamaları için bir cihaz geliştirdi. Bu cihaza “Kawach” adını verdi. Cihaz insanlar arasında belli bir mesafeyi korumak için titreşim ve sesli olarak uyarı veriyor.

Cihazı geliştiren Hintli öğrenci, Lovely Professional University (LPU) öğrencisidir. Mühendislik öğrencisi, Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan çok sayıda uyarıya rağmen bazı insanların hala zorunlu olan sosyal mesafeyi korumadığını fark etti. İnsanlara güvenli mesafeyi hatırlatabilmek için ise Kawach isimli cihazı geliştirdi.

Cihazın ismi “kalkan” anlamına geliyor. Zaten bu cihazın amacı da insanlar arasındaki mesafeyi koruyarak bir kalkan görevi görmektir. Bu cihaz boyuna takılabiliyor. Cihazda bir titreşim motoru, bir LED, bir kontrolcü, bir pil, bir ultrasonik sensör ve bir de insan vücut sıcaklığını ölçebilen sensör vardır.

Peki bu cihaz nasıl çalışıyor?

Kawach, kullanıcılar için birçok şeyi yapabiliyor. En önemlisi ultrasonik sensör sayesinde kişinin bir metre etrafındaki herhangi bir başka kişiyi tespit edebiliyor. Bunu yaparken kullanıcıya parlayarak ve titreyerek bildirim sağlıyor. Bu ürün, virüsün yayılmasını önlemek için insanların birbiriyle güvenli mesafede durmalarına yardımcı oluyor.

Bu özelliğin yanı sıra cihaz, her 30 dakikada bir titreşerek kullanıcıya ellerini yıkamasını hatırlatıyor. Ayrıca vücut ısısı yükseldiği zaman yine kullanıcıyı uyarıyor. Cihaz vücut sıcaklığını izlemek için insan vücudu sıcaklık sensörünü kullanıyor. Kullanıcının vücut sıcaklığı sınırı aştığı zaman, cihaz kullanıcının akıllı telefonuna bir uyarı mesajı gönderiyor.

Cihazın yaklaşık olarak $6.69 fiyat etiketiyle piyasa sunulacağı düşünülüyor. Eğer talep artarsa ve seri üretime geçilirse maliyetin düşeceği ve sonuç olarak satış fiyatının da düşebileceği düşünülüyor. Maalesef bu ürün Hindistan’da geliştiriliyor ve pek de dünyaya açılacak gibi gözükmüyor. Yani kısacası bu ürüne istesek de ulaşamayacağız gibi görünüyor.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir