Skoda Kamiq Türkiye Satış Tarihi Belli Oldu! İşte Skoda Kamiq Fiyat ve Teknik Özellikleri

0

Skoda Türkiye sitesinde yer alan bilgiye göre Skoda Kamiq Temmuz ayında Türkiye’de satışa sunulacak. 4 farklı motor seçeneği ile satışa sunulacak olan Skoda Kamiq çevre dostu motor seçeneği ile dikkat çekiyor.

Skoda Kamiq Türkiye’de 3 farklı dizel ve 1 çevre dostu doğal gazlı CNG motor seçeneği ile satışa sunulacak. 1.0 lt, 1.5 lt ve 1.6 litre TDI dizel motorların yanı sıra 1.0 G-TEC çevre dostu doğal gazlı (CNG) motoru da seçenekler arasında yer alacak.

Skoda Kamiq Teknik Özellikleri

Skoda Kamiq 1.0 TSI motorda 95 beygir ve 115 beygir olmak üzere iki farklı güce sahip. 1.5 TSI motorda ise 150 beygirlik bir güc sunuyor. 1.6 TDI motor ise 115 beygir güç ile karşımıza çıkıyor. Skoda Kamiq ağırlıklı olarak 7 ileri DSG şanzımana sahip.

Skoda Kamiq, S, SE, SE L ve Monter Carlo donanım seçenekleri ile satışa sunulacak. Giriş paketi olan Skoda Kamiq S epey dolu bir model. 16 inç alaşım jantlar, LED ön ve arka farlar, dokunmatik 6.5 inçlik multimedya ekranı, Skoda e-call sistemi Skoda Kamiq S paketinde standart olarak yer alan donanımlar. Skoda Kamiq SE de ise buna ek olarak Apple ve Android telefon adaptasyonu, arka park sensörü, hız sabitleme sistem, far ve yağmur sensörleri eklenirken, multimedya ekranı 8 inç olarak farklılık gösteriyor.

Skoda Kamiq SE L paketinde ise, multimedya ekranı 9.2 inç boyutuna çıkarken, anahtarsız giriş ve çalıştırma, kör nokta algılama sistemide yer alıyor. Skoda Kamiq Monte Carlo ise sportif görünüme sahip. Panoramik cam tavan, özel 18 inçlik jantlar, kırmızı LED iç aydınlatma diğer özellikleri.

Skoda Kamiq CNG Teknik Özellikleri

Skoda Kamiq’in en çok dikkat çeken motor seçeneği ise CNG yakıt türüne sahip olan. Hem çevreci hem de ekonomik olması sebebiyle gözler onda. Skoda Kamiq CNG 1.0 litre 2 silindirli benzinli G-TEC 90 beygir motora sahip. Skoda Kamiq 14 kg’lık CNG yakıt deposuna sahip. Açıklanan verilere göre 100 kilometrede 3.5 kg doğalgaz tüketiyor. Doğalgaz litre fiyatı 4 TL olduğunu düşünürsek kilometrede 14 kuruş yakıyor.

Skoda Kamiq Fiyat Listesi

Skoda Kamiq Türkiye satış fiyatları henüz belli değil. Ancak Almanya fiyatları üzerinden yaklaşık tahminde bulunabiliriz. Skoda Kamiq 18.940 €, Skoda Kamiq Monte Carlo 25.440 €, Skoda Kamiq 1.0 Litre G-TEC 22.500€.

Kaynak: https://www.otobilgim.com/oto-haber/skoda-kamiq-turkiye-satis-tarihi-belli-oldu-iste-skoda-kamiq-fiyat-ve-teknik-ozellikleri/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir