Yurtdışından Telefon Almak veya Getirtmek Hayal Oldu! Yeni Düzenleme Geldi!

0

Ticaret Bakanlığı’ndan gelen haberle birlikte artık yurt dışından gümrük vergisi muaf halinde telefon getirme döneminde değişiklik yapılacak. Bununla beraber 3 yılda bir defa telefon getirmeye göz yumulacak. Sonrasında ise çeşitli detaylara yer verildi. Yurt dışından telefon getirme döneminin iyice askıya alınması ve bakanlıktan bunu engellemeye yönelik hamle gelmesi sosyal medyada gündem haline geldi.

3 Yılda 1 Telefon!

Yapılan açıklamada, 3 yılda en fazla 1 telefonun vergi muafiyeti sağlanacak. Dolayısıyla bu gelişme esasında düzenlemenin hayata geçirilmesiyle birlikte sosyal medyada daha fazla gündem haline geleceği belirtiliyor. Yurt dışına çıktıkları esnada cep telefonu da satın almak isteyen vatandaşlar, artık bu işlemi kısıtlı şekilde gerçekleştirebilecek.

“Söz konusu uygulama dahilinde, yolcu beraberi cep telefonu muafiyet limitinin (üç takvim yılında 1 adet) teknik takibini mümkün kılmak için, Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü koordinesinde önemli bir düzenleme hayata geçiriliyor. Ticaret Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bünyesinde yürütülen teknik çalışma kapsamında, yolcuların üç yıllık süre zarfında getirdikleri cep telefonu sayısı takip edilecek ve yolcuların muafiyet haklarının ötesinde 3 yılda birden fazla telefon getirmesi önlenecek.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir