Windows 10 Nihayet Bluetooth AAC Ses Desteği Alıyor

Windows 10, tartışmasız dünyanın en çok kullanılan işletim sistemlerinden biridir. Ancak işletim sistemindeki Bluetooth ile aktarılan seslerin işlenmesi konusu uzun zamandır eleştiriliyor. Bununla birlikte Microsoft, nihayet popüler Bluetooth AAC ses kodeği için destek sunacak. Ayrıca Windows 10’un bir sonraki sürümünde Bluetooth ses aksesuarlarını yönetmek daha az zahmetli hale gelecektir.

Popüler işletim sistemi, halihazırda Bluetooth AptX gibi daha endüstri standardı olan ses kodeklerini desteklemektedir. Ancak artık bu durum değişiyor ve yeni ses kodekleri de yavaş yavaş devreye giriyor. Apple, daha gelişmiş ses kodlamasını benimseyerek platformları üzerinde AAC desteğini benimsedi. Bununla birlikte ses cihazı üreticileri de buna destek sağladı.

Şimdi de Microsoft tarafından bu konuda adım atılıyor. Windows 10 için en son Insider Önizlemesi, ses konusunda meraklı olan kullanıcılar için umut veriyor. Bluetooth AAC kodek desteği ile birlikte önemli iyileştirmeler karşımıza çıkıyor. Bu sayede Windows 10 üzerine hoparlörleri ve kablosuz kulaklıkları çok daha etkili ve iyi bir şekilde kullanabiliyorsunuz.

Önizleme sürümünde ayrıca Bluetooth ses işlemeyle ilgili çok ihtiyaç duyulan başka bir güncelleme de sunulmaktadır. Bir sonraki Windows 10 sürümünde, yalnızca farklı profillere sahip oldukları için aynı cihaz için birden fazla cihaz gösterilecektir. Gerçekte hangi profilin kullanıldığına bağlı olarak, cihaz başına yalnızca tek bir giriş karşımıza çıkıyor olacak.

Bunlar, Windows kullanıcıları için kullanım kalitesini iyileştirmeyi amaçlayan küçük ama önemli değişikliklerdir. Bu, bir sonraki Windows 10 – Mayıs 2021 güncellemesi olan 21H1 sürümünde gelecek bir yeniliktir. Öte yandan, “Sun Valley” olarak adlandırılan sürümle bu yılın sonlarında, belki de Windows 10X’in ilk çıkışında büyük özelliklerin olması beklenmektedir.

“Windows 10 Nihayet Bluetooth AAC Ses Desteği Alıyor” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir