Windows 10 Güncellemesi, Eski Windows 95 Simgelerini Yeniliyor

0

Windows 10‘un bazı özellikleri uzun süredir kullanılıyor. Bununla birlikte bu özelliklerin bazılarında hala Windows 95 günlerinden kalma simgeler var. Microsoft’un Windows’un modern sürümüne önemli görsel değişiklikler getirmek için bu yılın sonlarında Project Sun Valley’i yayınlamayı planladığı bildiriliyor. Microsoft, Insider programındaki insanlara gelecek değişikliklere erken bir bakış sunuyor.

Project Sun Valley arayüz yenileme projesinin Ekim veya Kasım aylarında Windows 10 kitlelerine sunulacağı bildiriliyor. Ayrıca göstergeler, güncellemenin Haziran ayında üretici durumuna ulaşacağı yönündedir. Resmi lansmandan henüz aylarca uzaktayız. Windows 95’in en son önizleme sürümlerinden derlenmesinden bu yana var olan simgelere aşağıdan göz atabilirsiniz.

Bazı simge değişiklikleri oldukça incedir. Buna ek olarak aşağıdaki görsel üzerinde solda önizleme yapılarındaki simgeler ve sağda görülen üretim yapısından simgeleri görebilirsiniz.

Shell32.DLL içindeki birkaç klasörün simgeleri, Windows 95 günlerinin güncelleştirilmesinden bu yana kullanılmaktadır. Dikkate değer güncellemeler, hazırda bekletme modu, dünya, ağ, disketler ve diğerleri için simgeleri içerir. Project Sun Valley’in amacı, Windows 10’un içindeki görselleri güncellemek ve genel tasarım tutarlılığını iyileştirmektir.

İlginç bir şekilde bazı simgeler değişmeden kalmaktadır. Örnek vermek gerekirse eski simgenin WinDirStat için taşınmasıdır. Bu, Windows 10’un çeşitli sürümlerinde disk kullanım istatistikleri ve temizleme için kullanılmaktadır. Bununla birlikte güncellenmekte olan simgeler, yuvarlak köşeli akıcı tasarıma dönüşüyor. Ayrıca karanlık mod deneyimi ve diğer yeni özelliklere uyarlanmaktadır.

Bu yenilenmeyle birlikte PC, Geri Dönüşüm Kutusu, Belgeler ve diğerleri dahil olmak üzere önemli klasörlerin simgeleri önizleme yapılarında değiştirildi. Windows 10 kullanıcıları, görev çubuğundaki diğer değişiklikleri de görebilirler. Ayrıca başlat menüsü, açılır pencereler ve İşlem Merkezi için yüzen bir tasarım içerdiğini görebilirler.

“Windows 10 Güncellemesi, Eski Windows 95 Simgelerini Yeniliyor” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir