Volkswagen ve Tesla, Daha Ucuz Elektrikli Otomobiller Geliştiriyor

Ortalıkta dolaşan yeni bir rapor, daha uygun fiyatlı elektrikli araçların piyasaya çıkacağını iddia ediyor. Bu rapora göre, Tesla ve Volkswagen firmaları, yeni elektrikli otomobil programlarına yeşil ışık yakarak 25.000 ila 30.000 dolar arasında bir fiyat etiketine sahip olacak otomobiller geliştirdi. Bu, şüphesiz elektrikli araçlara geçişi dünya çapında insanlar için daha uygun hale getirecek bir fiyat noktasıdır.

Fiyatlandırma, araç satın alanların geleneksel bir otomobile kıyasla elektrikli araçları seçmemeleri için öne sürdükleri ana sebeplerden biridir. Birçok kişi, elektrikli otomobillerin benzer şekilde donatılmış geleneksel araçlarla benzer fiyatlara sahip olmasını bekliyor. Bu fiyat benzerliği, lüks segmentin bazı bölümlerinde elde edildi ve elektrikli otomobilleri pazarın bu bölümünde daha popüler hale getirdi.

Akülerdeki gelişmeler, akü paketi arabanın en pahalı parçalarından biri olduğu için elektrikli araçların fiyatının düşmesine yardımcı oldu. Son yıllarda sürüş menzilleri önemli ölçüde arttığı için daha fazla sürücü elektrikli otomobillerle ilgileniyor. Yolda kalan engellerden biri ise dünyanın birçok yerinde şarj altyapısının hâlâ yeteri düzeyde veya hiç mevcut olmamasıdır.

Birçoğu, uzun şarj sürelerini henüz bir elektrikli araç benimsememelerinin bir nedeni olarak gösteriyor. 25.000 – 30.000 $ fiyat aralığında yeni elektrikli arabalarla, bir giriş engeli daha kaldırılacak. Tesla Eylül ayında, 25.000 $’dan başlayacak yeni pil teknolojisini kullanan daha küçük, uzun menzilli bir elektrikli otomobil planladığını duyurdu. Elon Musk ayrıca aracın tamamen otonom olacağını da belirtti.

VW’nin yeni elektrikli otomobili ise Small Battery Electric Vehicle olarak adlandırılır. Volkswagen, Polo büyüklüğünde bir otomobil geliştirmeyi hedefliyor. Volkswagen, aracının tam olarak ne zaman piyasaya çıkacağına dair hiçbir gösterge sunmadı. Raporlar, 2024 ile 2025 arasındaki model aralığının, araçların ne zaman varabileceği konusunda iyi bir tahmin olduğunu gösteriyor.

“Volkswagen ve Tesla, Daha Ucuz Elektrikli Otomobiller Geliştiriyor” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir