Vivo, Renk Değiştiren Arka Panelli Bir Akıllı Telefon Geliştiriyor

Akıllı telefon üreticileri, cihazlarının öne çıkmasını sağlamak için ilginç arka kapak tasarımları sunuyorlar. Şimdiye kadar çok sayıda gradyan, vegan deri, şeffaf ve 24 ayar saf altın ile tasarlanmış arka paneller gördük. Ancak Vivo, olaya bambaşka bir boyut katarak renk değiştiren arka panelli bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor. Şirket, cihazın arka kapağını istediğiniz renge sokabileceğiniz bir teknoloji geliştiriyor.

Çinli teknoloji şirketi tarafından geliştirilen bu teknoloji, voltaj uygulandığı zaman camın rengini veya opaklığının değiştirilmesini sağlayan bir fenomen olan elektokromizme dayanmaktadır. Vivo mühendisinin yer aldığı ve yazının alt bölümüne de eklediğimiz videoda, bu teknolojinin nasıl çalıştığı kısa bir şekilde anlatılmaktadır. Elektrokromatik cam teknolojisi aslında yeni bir teknoloji değil. Bu teknoloji, otomobiller ve binalarda kullanılan akıllı pencerelerde çok önemli bir unsur olarak karşımıza çıkıyor.

Kabaca ifade etmek gerekirse bu teknoloji, aralarında elektrokromatik film bulunan iki cam levha ve iki şeffaf elektrot tabakasından oluşan ve bir iyon iletkeni ve iyon depolama filmi içeren bir adeta bir sandviç tasarımdır. Pratikte düşük voltaj uygulandığında iyonlar kıvamlarını değiştirir, EC filmden geçerken ışığı ve nasıl büküldüğünü değiştirerek farklı renkler oluşturur.

Yanlışlıkla veya bilerek sızdırılan videoda, gerçek hayatta bu teknolojinin nasıl göründüğü ortaya çıkmış oldu. Vivo, geliştirdiği cihazın kamera ünitesini gizlemiş durumda. Ancak bu teknolojinin bir Vivo S7 5G modeli üzerinde uygulanmış olduğu açıkça belli oluyor. Çok ilgi çekici bir yüzey sunuyor olsa da aslında düşük güç tüketen bir teknolojidir. Bu nedenle bataryayı bitirmez ve cihazı gereksiz yere ısıtmaz.

Elektrokromatik teknoloji doğası gereği şeffaf olduğundan dolayı, aslında daha önceden karşımıza çıkan çeşitli şeffaf arka kapaklı modeller gibi Vivo’nun bu modeli de istenildiği zaman şeffaf bir görünüme kavuşabilir. Bu teknolojisinin cihazlar üzerinde nasıl bir görünüm ve etki sunacağını görmek için biraz beklememiz gerekecek.

“Vivo, Renk Değiştiren Arka Panelli Bir Akıllı Telefon Geliştiriyor” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir