Samsung Galaxy Fold 2’nin Görselleri Ortaya Çıktı

Katlanabilir telefonlar, 2020 yılında popülerleşecek bir akıllı telefon kategorisidir. Çoğu telefon üreticisi katlanabilir telefon tasarımlarını kendi tasarımlarına uyduruyor. Bazıları arkaya katlanırken bazıları içe katlanıyor. Samsung’un ikinci nesil katlanabilir telefonuna yani Samsung Galaxy Fold 2’ye göz atmak için herkes çok heyecanlı.

Güney Koreli teknoloji devi, Motorola Razr tarzı kapaklı tasarımın benzeri bir şekilde karşımıza çıkacağı hakkında söylentiler dolaşmaya başladı. Çin medyası tarafından yapılan sızıntı ile bu söylentilerin doğru olabileceği konusunda bilgi sahibi oluyoruz. Bu görseller sayesinde Galaxy Fold 2 gibi görünen cihaza ilk bakışı yapmış bulunuyoruz.

Samsung Galaxy Fold 2 Tasarım Detayları

Aşağıdaki resimlerde de görebileceğiniz gibi, Samsung Galaxy Fold 2’nin kapaklı katlanabilir tasarımı ön plana çıkıyor. Samsung’un SDC 2019 geliştirici konferansında bu yılın başlarında gösterilen kapaklı katlanabilir konseptiyle tamamen aynı görünüyor. Ortada bir menteşe var ve Galaxy Fold 2 tamamen katlanabilecek gibi görünüyor. Katlandığında (orijinal Galaxy Fold’da görüldüğü gibi) çatlak olmayabilir. Sağda bir güç düğmesi ve ses ayarlama düğmesi, altta USB Tip-C bağlantı noktası ve hoparlör var, 3,5 mm kulaklık girişi yok.

Katlanabilir telefonun iç ekranına yakından bakmadan önce, dış ekranda ne olduğunu hızlıca bakalım. Galaxy Fold 2, katlandığında dış tarafta kalan mini OLED ekranında saat, tarih, alarm ve gelen bildirimleri görüntülemenizi sağlıyor. Bu ekranın hemen yakınında bir çift kamera kurulumu mevcut. Bu minyatür ekrandan gelen aramalar hakkında detayları görebilecek ve reddedebileceksiniz. Yani kısacası hızlı bir bakış ekranınız olacak bu minik ekran.

Katlanabilir ekranı daha iyi korumak için günümüz çerçevesiz telefonlarına göre biraz daha geniş çerçeveler göreceğiz. Ayrıca ortalanmış bir delikli özçekim kamerası göreceğiz. Ekran, etrafta eşit çerçeveli ve sızıntılara göre üstte yeni bir Ultra İnce Cam (UTG) esnek cam tabakası bulunan 21:9 panel gibi görünüyor.

Samsung’un gelecek yıl Şubat ayında amiral gemisi Galaxy S11 serisinin yanı sıra ikinci nesil Galaxy Fold’u piyasaya süreceği söyleniyor. Bu bilgiyi söyleyen kişiler tanıtılacak yeni katlanabilir telefonun bir amiral gemisi olmayacağı vunun yerine orta segment bir cihaz olacağını iddia ediyor. 1000 dolar civarında fiyatlandırılacağı ve 5G bağlantı desteği olacaksa Snapdragon 765 yonga seti tarafından destekleneceği söyleniyor.

Kaynak: 
https://beebom.com/first-look-samsung-galaxy-fold-2-leaked/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir