Samsung, Döndürülebilir ve Kaydırılabilir Ekranlar Geliştirdiğini Doğruladı

Samsung, sahip olduğu farklı markalar ile farklı sektörler için ürün üretiyor. Samsung Display firması da bu şirketlerden biridir. Bu firma, şirketin ekran bölümünün yürütüldüğü şirkettir. Bu şirket, farklı düzenlerde ve teknolojilerde ekran panelleri geliştirmek konusunda oldukça uzman bir firmadır. Samsung, bu markasının döndürülebilir ve kaydırılabilir ekranlar üzerinde çalıştığını resmen doğruladı.

LG, CES 2021 etkinliği sırasında farklı şekillerde ekranlara sahip telefonlar tanıtmıştı. Bu telefonlar katlanabilir ve kaydırılabilir yapıda ekranları ile dikkat çekmeyi başardılar. Şimdi ise Samsung bu tasarımlar üzerinde çalışmalar yürütüyor. Ayrıca bu konuda daha fazla bilgiye de sektör içerisinden gelen haberler sayesinde sahibiz.

Samsung Display’in kıdemli başkan yardımcısı Choi Kwon-young, şirketin mali raporunu yayınlamasının ardından bazı açıklamalar yaptı. Başkan yardımcısı, ilk katlanabilir ve kaydırılabilir yapıdaki ekranların 2021 yılı içerisinde karşımıza çıkacağını söyledi. Samsung’un mobil bölümü, şüphesiz bu ekran teknolojilerini benimseyecek ilk şirket olacak. Ancak bunun açık bir şekilde onaylanmadığını da söylemekte fayda var.

Bununla birlikte bu farklı yapıdaki ekranların beraberinde yeni teknolojiler getirdiğini de söyleyelim. Son zamanlarda piyasaya sürülen akıllı telefon modelleri, genel olarak OLED ekran kullanmaktadır. Bu ekranların yenileme hızı ve düşük güç tüketimi gibi özellikleri öne çıkmak konusunda etkili oluyor. Şirketler şimdi de daha farklı yapıdaki ekranlar ile ön plana çıkmak konusunda bir yarış içerisine girmiş durumda.

Samsung, halihazırda piyasaya sürdüğü bazı modeller ile birlikte farklı yapıda ekranlar kullandı. Ne yazık ki bu farklı ekranlar şu anda aşırı ilgiyle karşılaşmış durumda değil. Ancak mobil cihazların daha da gelişmesi ile birlikte insanların standart düz telefon ekranı yerine bu tarzda farklı düzenlerde ekrana sahip cihazlara yönelmesi muhtemel gözüküyor.

“Samsung, Döndürülebilir ve Kaydırılabilir Ekranlar Geliştirdiğini Doğruladı” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir