Qualcomm Snapdragon 888 5G Yonga Seti Tanıtıldı

Qualcomm, düzenlediği Snapdragon Teknoloji Zirvesi etkinliği sırasında, önümüzdeki yıl çoğu premium akıllı telefonda bulunacak olan ve çok beklenen amiral gemisi 800 serisi yonga setini duyurdu. Sektördeki birçok kişi tarafından tahmin edildiği gibi Snapdragon 875 veya Snapdragon 870 değil, “Qualcomm Snapdragon 888” yonga seti olarak isimlendirildi.

Qualcomm Snapdragon 888 5G yonga seti, geçen yılki Snapdragon 865’in halefi olarak karşımıza çıkıyor. Qualcomm, oyun ve kamera departmanında büyük ilerlemeler getirerek “kullanıcıların hak ettiği üstün deneyimleri sunacak” yonga seti olduğunu söylüyor. Ayrıca 5G bağlantısına odaklanmaya devam ediyor.

Snapdragon 888 mobil yonga seti, üçüncü nesil Snapdragon X60 5G-RF modemini yerleşik olarak entegre ediyor. Hem mmWave hem de 6GHz altı 5G ağlarını, çoklu SIM, taşıyıcı toplama, dinamik spektrum paylaşımı ve daha fazlasını desteklemektedir.

Qualcomm Snapdragon 888 5G Yonga Seti, Birçok Alanda İyileştirme Sunuyor

Şaşırtıcı bir 26 TOPS (saniyede tera işlem) performansı sağlamak için yükseltilmiş bir Hexagon işlemci ile birleştirilmiş yeni bir 6. Nesil AI Motoru var. Elite Gaming Engine, yeni Adreno GPU ile birlikte, yaklaşmakta olan amiral gemisi telefonlara yeni mobil öncelikli oyun özellikleri getirecek.

Bununla birlikte daha da önemlisi Snapdragon 888, yeni Spectra ISP ile hesaplamalı fotoğrafçılıkta önemli bir adım atacak. “Kullanıcıların saniyede 2,7 gigapikselde fotoğraf ve video çekmesine veya 12 MP çözünürlükte kabaca 120 fotoğraf çekmesine” olanak tanıyacak. Resmi basın açıklamasına göre, önceki nesil ISP’den %35’e kadar daha hızlı.

Qualcomm Incorporated’ın başkanı Cristiano Amon, bir pandemi dünyayı sarsarken şirketin en yeni amiral gemisi yonga setini nasıl piyasaya sürdüğüne ilişkin olarak, “Birinci sınıf deneyimleri yeniden tanımlayan teknolojileri sunmaya devam etmek için yarına odaklanan bir kuruluş gerekiyor.” dedi.

Ayrıca Qualcomm, önümüzdeki yıl Snapdragon 888 yonga seti tarafından desteklenen amiral gemilerini piyasaya sürecek telefon üreticilerini listeledi. Resmi basın bültenine göre ASUS, Black Shark, Lenovo, LG, Meizu, Motorola, Nubia, Realme, OnePlus, OPPO, Sharp, Vivo, Xiaomi ve ZTE gibi firmalar, bu amiral gemisi yonga seti için destek sağlayacak.

Xiaomi Mi 11 serisinin veya Samsung Galaxy S21 serisinin önümüzdeki yıl Snapdragon 888’i ilk benimseyen akıllı telefonlar olmasını bekleyebiliriz. Qualcomm dünkü etkinlikte yalnızca amiral gemisi yonga setini duyurdu. Etkinliğin ilerleyen günlerinde farklı teknolojilere dair yeni tanıtımlar ve sunumlar gerçekleştirecektir.

“Qualcomm Snapdragon 888 5G Yonga Seti Tanıtıldı” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir