Porsche Taycan, En Uzun Drift Yapan Elektrikli Otomobil Rekorunu Kırdı

Porsche‘nin Taycan modeli, kırdığı yeni rekor ile Guinness Dünya Rekorları kitabına girmeyi başardı. Porsche Taycan, bu kitaba kırdığı en uzun drift yapan elektrikli otomobil rekoru ile dahil oldu. Spor otomobil üreticisi, bu rekoru kırmak için Taycan modelini tercih etti. Rekor, Almanya’da yer alan Porsche Experience Center Hockenheimring pistinde kırıldı.

Porsche eğitmeni Dennis Retera, rekoru kırmak için 200 metre uzunluğundaki bir drift dairesinde devamlı olarak 210 tur atmayı başardı. 210 turun tamamı boyunca, ön tekerlekler hiçbir zaman virajla aynı yönü göstermedi. Pistte yanlamasına 55 dakika geçirdikten sonra sürücü yaklaşık olarak 42 kilometre yol kat etti.

Bu mesafe, Retera’nın elektrikli bir arabadaki en uzun sürekli drift dünya rekorunu almasına izin verecek kadar yeterliydi. Elektrikli Taycan modelinin ortalama hızı 46 km/s idi. Bu rekor denemesinde. Çin’de halihazırda mevcut olan arkadan çekişli Taycan kullanıldı. Porsche, otomobildeki sürüş stabilite özelliğini kapatmak zorunda kaldı. Bu özellik kapatıldıktan sonra arabayı kaydırmanın çok kolay olduğunu belirttiler.

Sürücü, aracın daire etrafında yanlara doğru hareket etmek için yeterli güce sahip olduğunu ve düşük ağırlık merkezi ve uzun dingil mesafesi sayesinde dengeli olduğunu söylüyor. Retera şu anda Porsche Experience Center Hockenheimring’de Baş Eğitmen olarak görev yapmaktadır. Daha öncesinde ise karting, tek koltuklu yarış arabaları ve dayanıklılık yarışlarında yarışıyordu.

210 tur boyunca konsantrasyonunu yüksek tutmanın yorucu olduğunu söylüyor. Ayrıca pistteki ıslak asfaltın her yerde aynı tutuşu vermediğini, bu nedenle savrulma riskini azaltmak için gaz pedalı yerine direksiyonla sürüklenmeyi kontrol etmeye odaklandığını söyledi. Guinness Dünya Rekoru yetkilisi Joanne Brent, rekor girişimini titizlikle belgeledi. Beş yılı aşkın süredir Guinness Dünya Rekorları için rekor girişimlerini denetliyor. Aşağıdaki videodan bu rekorun nasıl kırıldığına dair gelişmeleri de izleyebilirsiniz.

“Porsche Taycan, En Uzun Drift Yapan Elektrikli Otomobil Rekorunu Kırdı” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir