OPPO, Yeni Nesil Artırılmış Gerçeklik Gözlüğünü 17 Kasım’da Tanıtacak

OPPO, 17 Kasım tarihinde Çin’in Shenzhen kentinde “Geleceğe Yönelik Teknoloji Konferansı” etkinliği düzenleyecek. Geleceğin teknolojik gelişmelerinin ele alınacağı bu etkinlikte, OPPO’nun yeni nesil artırılmış gerçeklik gözlüğünü de kullanıcıların beğenisine sunması beklenmektedir. Ayrıca bu etkinlikte çeşitli Ar-Ge teknolojilerinden de bahsedilecektir.

Daha önce, OPPO’nun bir FDF tam boyutlu portre video teknolojisi sistemi, tam bağlantılı bir renk yönetim sistemi ve üç konsept ürün sergileyeceği açıklanmıştı. OPPO, Weibo’da OPPO AR gözlüklerinin ikinci neslinin Geleceğin Teknolojisi Konferansı’nda tanıtılacağını açıkladı. Tanıtım posteri, cihazın rahat bir kullanım deneyimi getireceğini gösteriyor. AR gözlüğü hafif bir yapıdadır ve iki lensin köşelerinde iki kamera bulunur. Artırılmış gerçeklik tespiti için kameralardan biri muhtemelen kullanılacak.

Bu konferans ile şirketin AR gözlükleri kategorisinde önemli adımlar atacağı izlenimi verilecek. Şirketin ilk nesil OPPO AR gözlükleri, mesafe ölçümü için bir ToF lens, nesne şekillerini çekmek için bir RGB lens ve görüntüleme için iki adet geniş açılı lens ile birlikte toplamda dört lensle donatılmıştı.

Raporlara göre, OPPO AR gözlükleri derinlik sensörleri ve uzamsal MIC dizileriyle donatılacak. Ayrıca kırınımlı optik dalga kılavuzu teknolojisini kullanacak, ses etkileşimini ve 3D surround sesi destekleyecektir. Bunun yanı sıra hareketlerle ve sesle çalıştırılabilen bir mikrofon ve fiziksel düğmelerle donatılmış olarak karşımıza çıkabilir.

OPPO kurucusu ve CEO’su Chen Mingyong, önümüzdeki üç yıl içinde Ar-Ge’ye 50 milyar Yuan yatırım yapılacağını açıkladı. Ayrıca 5G/6G, yapay zeka, AR ve büyük veri gibi son teknolojilere odaklanmaya devam edeceklerini söyledi. Şirket ayrıca temel donanım teknolojileri ve yazılım mühendisliği ve sistem yetenekleri geliştirecek.

“OPPO, Yeni Nesil Artırılmış Gerçeklik Gözlüğünü 17 Kasım’da Tanıtacak” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir