Nokia 1.4 Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

HMD Global, giriş seviyesi özelliklere sahip yeni akıllı telefon modelini tanıttı. Bununla birlikte Nokia 1.4 ismiyle karşımıza çıkan akıllı telefon, gücünü Qualcomm’un Snapdragon 215 yonga setinden alıyor. Ayrıca ikili arka kamera kurulumuna sahip olan cihazda fiziksel parmak izi okuyucusu da bulunuyor. Buna ek olarak cihazın 4.000mAh kapasiteli bir bataryaya sahip olduğunu söyleyelim.

Nokia 1.4 Teknik Özellikleri

Tüm teknik özellikleri ile karşımıza çıkan Nokia 1.4 modelini bu yazımızda farklı başlıklar altında detaylıca inceleyeceğiz.

Tasarım Özellikleri

Akıllı telefon, su damlası çentiğine sahip bir ekran ile birlikte karşımıza çıkıyor. Buna ek olarak üst ve yan çerçeveleri nispeten ince olan cihazın ekranındaki alt çerçeve ise diğerlerine göre bir hayli kalın görünüme sahip. Bununla birlikte arka bölüme baktığımıza dairesel olarak gelen kamera modülü dikkatimizi çekiyor. Nokia, bu kamera modülü içerisinde ikili kamera kurulumu ve bir de LED flaş sunuyor.

Cihazın yine arka bölümünde, kamera modülünün hemen altında fiziksel parmak izi okuyucu yer alıyor. Bağlantı noktası olarak ne yazık ki USB Type-C yerine microUSB portu tercih edilmiş durumda. Ancak bununla birlikte cihazda 3,5mm kulaklık girişi de bulunmaktadır. Ayrıca Nokia, giriş seviyesi özelliklere sahip yeni akıllı telefon modelini Fiyort, Kömür ve Alacakaranlık olmak üzere üç farklı özel renk seçeneği ile satışa sunmaktadır.

Ekran Özellikleri

Nokia 1.4 modeli, 6,5 inç boyutunda ve 720 x 1600 piksel çözünürlüğünde bir IPS LCD ekran ile birlikte geliyor. Ayrıca %80,4 seviyesinde ekran/gövde oranına sahip olan akıllı telefonun bu ekranı 20:9 en/boy oranı ile karşımıza çıkmaktadır. Bununla birlikte bu ekranın inç başına piksel yoğunluğunun 269ppi civarında olduğunu da belirtelim.

Kamera Özellikleri

Akıllı telefonun ekranında su damlası çentiği yer aldığını zaten belirtmiştik. Nokia, bu çentik içerisinde 5MP özçekim kamerası sunuyor. Üstelik bu ön kamera ile birlikte 720p 30FPS videolar kaydedebiliyorsunuz. Aynı zamanda farklı çekim modları ile fotoğraflar çekebiliyorsunuz.

Arka bölümde ise ortalanmış bir dairesel kamera modülü bulunuyor. Bu modül içerisinde ikili kamera kurulumunun yanı sıra bir de LED flaş yer alıyor. Bununla birlikte bu ikili kamera kurulumu 8MP geniş açılı ana kamera ve 2MP makro kamera şeklinde konumlandırılıyor. Ayrıca ana kamera sayesinde 720p 30FPS videolar çekebiliyorsunuz.

Batarya Özellikleri

Nokia 1.4 modelinde 4.000mAh kapasiteli bir batarya bulunuyor. Cihazın alt kısmında yer alan microUSB portu üzerinden bu bataryayı şarj edebiliyorsunuz. Hızlı şarj desteği, uygun fiyatlı bir model olduğu için desteklenmiyor. Bununla birlikte 5W hızında şarj imkanı bulunuyor.

Donanım Özellikleri

Akıllı telefon, gücünü Qualcomm’un Snapdragon 215 yonga setinden alıyor. Buna ek olarak 1GB, 2GB ve 3GB olmak üzere üç farklı RAM seçeneği yer alıyor. Ayrıca depolama konusunda ise cihazda 16GB, 32GB ve 64GB olmak üzere yine üç farklı seçenek bulunuyor. Buna ek olarak MicroSD kart desteği sayesinde bu alanı 128GB’a kadar genişletebiliyorsunuz. Bununla birlikte akıllı telefonun kutusundan Android 10 Go Edition işletim sistemi ile çıktığını belirtelim. Ancak bunu Android 11 Go Edition sürümüne güncelleyebiliyorsunuz.

İşte Nokia 1.4 Özellikleri:

  • Ekran: 6,5 inç, 720 x 1600p, IPS LCD
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 215
  • RAM: 1GB / 2GB / 3GB
  • Depolama: 16GB / 32GB / 64GB
  • Ön Kamera: 5MP
  • Arka Kamera: 8MP geniş açılı, 2MP makro
  • Batarya: 4.000mAh, 5W şarj
  • Boyutlar: 166,4 x 76,7 x 8,7 mm
  • Ağırlık: 178 gram
  • İşletim Sistemi: Android 10 Go Edition
  • Renkler: Fiyort, Kömür, Alacakaranlık

İşte Nokia 1.4 Fiyatı:

  • 1GB RAM + 16GB dahili depolama: €99

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir