Ms Hastalığı Belirtileri

Gebelik hesaplama her anne adayının en çok araştırdığı konulardan bir olmaktadır. Bunun için yaşanan son adet döneminin ilk günü alınarak, bu tarihe 280 gün eklenmesi sonucunda, bebeğin doğum tarihi kolaylıkla bulunabilmektedir. Bu hesaplama da dikkat edilmesi gereken nokta, düzenli bir adet döngüsüne sahip olmak gerekliliğidir. Çünkü düzensiz adet günlerinde bu hesaplama yanlış sonuçların çıkmasına neden olacaktır. Aynı zamanda bu hesaplama da, hamile kadınların doğum zamanları 1 haftalık erken ya da 1 hafta geç olmak üzere oynama yapabilmektedir.

Genel olarak hamile kalmış olan kadınlarda, hamilelik belirtileri aynı olmaktadır. Kadınlarda hamileliğin en büyük belirtisi regl zamanının gecikmesi olmaktadır. Hormonlarda ki değişimin getirdiği semptomlardan en sık görüleni ise kusma olan ya da kusma olmayan mide bulantıları olmaktadır. Bu belirtilerden başka anne adaylarında yorgunluk, sık tuvalete gitme ihtiyacı, çabuk sinirlenme, iştahsızlık, durduk yere gelen ağlama hissi ve aşermede görülmektedir.

MS hastalığı yani Multipl Skleroz, nörotik sinir sistemi hastalığıdır. Beyin ve omurilik sinir tellerinde oluşan zararlı plakların yol açtığı hastalık, organlarla beyin arasında ki iletişimin kopmasına sebebiyet vermektedir. Bunun sonucunda hastada görme bozuklukları, konuşma güçlüğü, hafıza sorunları, denge bozukları, el ve ayaklarda uyuşma, karıncalanma, depresyon, halsizlik ve duyu eksiklikleri yaşanmaktadır. MS hastalığı 20-40 yaş aralığında görülmekte olup, kadınlarda görülme oranı erkeklere göre 2 katı fazla olmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir