LG, 2021 Yılında Akıllı Telefon Pazarından Çıkabilir

Güney Koreli teknoloji devi LG, çift ekranlı LG Wing ve “rollable” yapıdaki konsept modelini tanıtarak neler yapabildiğini gösterdi. Ancak şimdi görünüyor ki LG akıllı telefon pazarından çekilmeyi düşünüyor. Reuters’in yakın tarihli bir raporuna göre şirket, son birkaç yılda meydana gelen ağır kayıplar nedeniyle akıllı telefon üretim birimini kapatmayı planlıyor.

Çalışanlara gönderilen dahili bir notta (ilk olarak The Korea Herald tarafından bildirildi) LG CEO’su Brian Kwon, “Küresel pazarda, akıllı telefonlar da dahil olmak üzere mobil sektördeki rekabet daha da şiddetli hale geldi. LG Electronics, cep telefonu işimiz hakkında en iyi kararı vermemiz gereken noktaya geldiğimize inanıyor.” ifadelerini kullandı.

Brian Kwon, akıllı telefon sektörü yönündeki herhangi bir değişiklikten bağımsız olarak, istihdamın devam edeceğini söyledi. CEO’nun, çalışanlara hiçbirinin kovulmayacağına dair güvence verdiği bildirildi. Bununla birlikte raporlar, LG’nin çalışanların %60’ını diğer iş birimlerine taşımayı planladığını ve geri kalan yüzde 40’ına ne olacağı konusunda hiçbir bilgi bulunmadığını gösteriyor.

“Şirket, akıllı telefon işinin satışı, geri çekilmesi ve küçültülmesi dahil olmak üzere tüm olası önlemleri düşünüyor” dedi. Şu an için hiçbir şey onaylanmış durumda değil. Sonuç olarak, bazı insanlar bunun asılsız bir söylentiden başka bir şey olmadığına inanıyor. Ancak kabul edelim ki LG şu anda aynı ülkeden Samsung gibi büyük markalarla ve Xiaomi, Oppo, Vivo ve OnePlus gibi diğer Çinli devlerle rekabet ediyor.

LG’nin bu kıyasıya rekabet yüzünden yaklaşık olarak 4,5 milyar dolarlık bir kayıp yaşadığı belirtiliyor. Şirket, bir zamanlar küresek akıllı telefon pazarında 3. sıraya kadar yükselmişti ancak şu anda 7. sıraya kadar gerilemiş durumda. Bununla birlikte LG kesinlikle daha iyisi için farklı girişimlere devam ediyor. Kısa süre önce, elektrikli otomobil parçaları üretmek için otomotiv tedarikçisi Magna International ile el ele verdi.

“LG, 2021 Yılında Akıllı Telefon Pazarından Çıkabilir” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir