Lenovo Legion Oyun Telefonu Temmuz Ayında Piyasaya Sürülecek

Geçtiğimiz Aralık ayından bu yana Lenovo tarafından geliştirilen Legion oyun telefonu hakkında birçok sızıntı ve spekülasyon ortaya atıldı. Bugün ise Lenovo tarafından yeni oyun telefonunun Temmuz ayı itibariyle piyasaya sürüleceği doğrulandı. Bu akıllı telefonun Asus’un ROG Phone 3 modeli ile rekabet etmesi beklenmektedir.

Şirket, Weibo üzerinden yaptığı paylaşım ile Legion oyun telefonunun Temmuz ayında tanıtılacağını onaylasa da cihazda dair herhangi bir özellik paylaşmadı. Ortaya çıkan bazı raporlar, Legion oyun telefonunun yakında çıkacak Snapdragon 865 Plus mobil yonga setinden güç alacağına işaret etmektedir.

Söylentiler yaklaşan telefon modeli ile ilgili birçok özelliği ortaya atmış durumda. Cihazın L79031 model numarasına sahip olduğu belirtiliyor. Bu model numarasına sahip bir cihaz, Çin’deki 3C platformunda 45W hızlı şarj cihazı ile birlikte görüldü. Geekbench platformunda da ise 12GB RAM’e sahip olduğu ortaya çıktı.

Akıllı telefonun 4,000mAh veya 5,000mAh kapasiteli bataryaya sahip olması bekleniyor. Cihaz 45W hızlı şarj cihazı ile birlikte gelecek olsa da Lenovo’nun bu modelde 90W hızlı şarj desteği sunacağı da konuşuluyor.

144Hz Full HD+ OLED ekran ile gelmesi beklenen cihazın aynı zamanda 270Hz dokunma örnekleme hızına sahip olduğu da belirtilen özellikler arasında. Cihazın yan tarafından açılan pop-up kamera olacak. Bu kameranın çözünürlüğü ise 20MP olarak sunulacak.

Arka bölümde ikili kamera kurulumu mevcut olacak. Lenovo, bu ikili kurulumu 64MP geniş açılı birincil kamera ve 16MP ultra geniş açılı kamera olarak kullanıcılara sunacaktır.

Snapdragon 865 veya 865 Plus yonga setinden güç alması beklenen cihazda LPDDR5 RAM ve UFS 3.0 depolama alanı bulunacak. Cihazda oyun oynamaya odaklı olarak geliştirilmiş Android 10 tabanlı Legion UI arayüzü ön yüklü olarak gelecek.

Oyun odaklı Legion modelinde ayrıca çift motorlu hoparlör, X ekseni doğrusal motor, ekran içine gömülü parmak izi okuyucu ve oldukça garip bir şekilde çift USB-C bağlantı noktası mevcut olacaktır.

“Lenovo Legion Oyun Telefonu Temmuz Ayında Piyasaya Sürülecek” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir