Konut Kira Fiyatlarına Yeni Düzenleme Geliyor! Kiralar 3.000TL Üstünü Geçmeyecek!

0

Son zamanlarda artan kira fiyatlarından sonra çeşitli gelişmeler yaşanıyor. Öyle ki merak edilenler de yanıt bulmakta. Peki ya bizleri hangi gelişmeler bekliyor? Güncel olarak merak edilenler ve çok daha fazlası yanıt bulacak. Son zamanlara damgasını vuran bazı detayları sizlerle paylaşıyoruz.

Konut Kiralarına Ne Olacak?
TOKİ sosyal konut projesinin temelinin atılmasıyla birlikte GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu’dan gelen açıklama dikkat çekti.  Arsa payının maliyetin %50’si olduğunu belirtti ve “Bu yüzde 50’lerde olduğu sürece erişilebilirliği konuşamayız.

O nedenle bir kamu-özel işbirliği modelini devreye alalım. Devlet bu projenin yapılacağı arsaları ücretsiz tahsis etsin. Burada geliştireceğimiz konutları alt ve orta gelir grubuna kiralayalım.

Kirada her il için devlet yıllık üst limit belirlesin. Bu konutlar kiracılara 3-5 yıllık kontratlarla verilsin. Evlerde ortalama kira bedeli harcanabilir hane gelirinin yüzde 30’u olabilir. Çalışan anne-baba üzerinden düşündüğümüzde ikisinin gelirinin yüzde 30’u kiraya verilebilir. Bugünün koşullarında 3+1 daireni kirası ortalama 4 bin TL olabilir.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir