Kızılcık Şerbeti Dizisindeki Tesettürlü kadınların Sahnesi Gündemi Sarstı! Tepki Sütüne Tepki Aldı!

0

Show TV ekranlarında yayınlanan ve ilgi gören Kızılcık Şerbeti dizisindeki örtülü kadın sahnesi Twitter’da gündem oldu. İzleyiciler diziye tepki gösterdi. Detaylar burada…

Başrollerinde Sıla Türkoğlu, Evrim Alasya ve Settar Tanrıöğen gibi başarılı oyuncuların yer aldığı Kızılcık Şerbeti, Cuma akşamları Show TV ekranlarında izleyiciyle buluşmaya başladı. Gerçek bir hayat hikayesinden alınan bir uyarıyla yayınlanan dizide; Zengin ve muhafazakar bir ailenin çocukları ile laik bir ailenin çocuklarının evlenmesi konu ediliyor. Son dönemde gündeme gelen başörtüsü açılımı üzerine yayınlanan dizi aslında ülkemizde ve dünyada yaşanan ötekileştirmeyi anlatıyor. Dün yayınlanan yeni bölümdeki o sahne başörtülü kadınları çileden çıkardı. Kısa sürede sosyal medyada gündem olan diziyle ilgili tepkiler büyüdü.

Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan Kızılcık Şerbeti dizisi son zamanların en popüler eserlerinden biri haline geldi. Başrollerde Sıla Türkoğlu, Evrim Alasya, Settar Tanrıöğen, Sibel Taşçıoğlu, Doğukan Güngör, Müjde Uzman, Barış Kılıç gibi isimler yer alıyor.

Zengin muhafazakar bir ailenin çocukları ile laik bir ailenin çocuklarının evliliğini konu alan dizide, iki aile arasındaki zıt yaşam tarzları, klişeler ve ön yargılar konu ediliyor. Yayınlandığı ilk günden itibaren izleyicilerin ilgisini çeken dizinin son bölümdeki sahnesi tepkilere neden oldu.

Dizide Doğa karakterinin annesi olan Kıvılcım, türbanlı kadınlara yönelik sözleri ve bakış açısıyla izleyenleri kızdırdı. Gündem olan dizi hakkında böyle kişiler kaldı mı? Bu tür söylemlerin dizilerde olmaması gerektiğine dair eleştiriler vardı.

 

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

DİPNOT: Yayınlanan yazı Haberİnternette adlı web sitesinden alıntı yapılarak ve kaynak gösterilerek yayınlanmıştır. Tarafımızca herhangi bir ekleme yapılmadan ilk hali ile yayındadır. Alogazete.com adresi paylaştığı haberler üzerinden asla kazanç veya gelir elde etmez. Haber içeriğinde yanlışlık veya aykırı bir durum düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir