iOS 14.2’nin Aşırı Şarj Tükenmesine Neden Olduğu Bildirildi

Apple Developer forumlarındaki ve Reddit’teki kullanıcılar, iOS 14.2’nin ciddi şarj tükenmesine neden olduğunu bildiriyor. Sorunun belirtileri arasında hızlı şarj azalması ve normalden daha uzun şarj olma süreleri bulunur. Bazı kullanıcılar, cihazlarının 30 dakikadan daha kısa bir sürede yüzde 50’nin üzerinde şarj kaybettiğini ve normal kullanımın birkaç dakika içinde yüzde beş civarında büyük düşüşler gördüğünü bildiriyor.

Bu sorun, yazılımsal bir sorun gibi görünmektedir. Çünkü birden fazla kullanıcı, pil ömrünün düşmeden önce yüksek bir oranda takılıp kalması ve cihazlarını yeniden başlattıktan sonra pil ömründe ani bir artış görüyor. Etkilenen iPhone’ların tümü, iPhone XS, iPhone 7, iPhone 6S ve birinci nesil iPhone SE gibi biraz daha eski görünüyor. Apple iPadOS 14.2 sürümünü çalıştıran 2018 iPad Pro da bu sorundan etkilenmiş gibi görünüyor.

iOS 14.2 ve iPadOS 14.2, iOS 14.1 ve iPadOS 14.1’den yalnızca iki hafta sonra, Eylül ayında piyasaya sürülen iOS ve iPadOS 14 işletim sistemlerinde yapılan ikinci büyük güncelleme de geldi. Güncelleme yeni emojiler, Interkom, AirPods Optimize Edilmiş Pil Şarjı, Kişi Algılama ve yeni duvar kağıtlarını içeriyordu.

iPhone modellerindeki işitme cihazları için yapılan MMS mesajlarıyla hataları gidermeyi amaçlayan iOS 14.2.1’de pil sorununun giderildiğini ve iPhone 12 Mini’de ekran duyarlılığıyla ilgili önemli bir sorun olduğunu gösteren yeni raporlar yok. Yeni iOS 14.3 ve iPadOS 14.3’ün üçüncü geliştirici ve genel beta sürümleri zaten piyasaya sürüldü.

Bu nedenle Apple’ın bu güncellemede sorunu çözmesi mümkündür. Apple’ın iOS 14 ve iPadOS 14’teki üçüncü büyük güncellemesi, Apple ProRAW için destek sunuyor. Bunun yanı sıra Ev, Sağlık ve Hava Durumu için iyileştirmeler getiriyor. Daha eski cihazlara sahip kullanıcılar, sorun Apple tarafından çözülene kadar iOS 14.2 güncellemesinde kalmaya devam etmek isteyebilirler.

“iOS 14.2’nin Aşırı Şarj Tükenmesine Neden Olduğu Bildirildi” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir