Huawei Nova 7 SE 5G Youth Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Huawei, Nova 7 SE 5G Youth Edition isimli yeni akıllı telefon modelini sessiz sedasız bir şekilde Çin’de tanıttı. Şirketin yeni orta sınıf akıllı telefon modeli, gücünü 5G destekli MediaTek Dimensity 800U yonga setinden alıyor. 8GB RAM’e sahip olan modelde 128GB depolama alanı bulunurken kamera konusunda ise arka tarafta 64MP ana kameralı dikey bir dörtlü kamera kurulumu sunuluyor.

Huawei Nova 7 SE 5G Youth Teknik Özellikleri

Tüm teknik özellikleri ile karşımıza çıkan Huawei Nova 7 SE 5G Youth modelini bu yazımızda farklı başlıklar altında detaylıca inceleyeceğiz.

Tasarım Özellikleri

Akıllı telefon ince sayılabilecek üst ve yan ekran çerçeveleriyle birlikte karşımıza çıkıyor. Cihazın ekranındaki alt çerçeve ise diğerlerine göre daha kalın bir görüntüye sahip durumda. Bununla birlikte bu ekranın sol üst köşesinde özçekim kamerasını bünyesinde bulunduran bir kamera deliği yer alıyor. Cihazın arka bölümünde ise dikey bir kamera modülü bulunuyor. Bu modül içerisinde dört adet kamera sensörü bulunurken modülün hemen yanında LED flaş yer alıyor.

Cihazın arka bölümünde kamera modülü ve “Huawei” logosu dışında başka bir şey bulunmuyor. Şirket, ekran kilidini açabilmeniz için sağ taraftaki güç butonuna fiziksel parmak izi okuyucu entegre etmiş durumda. Bununla birlikte bağlantı noktası olarak USB Type-C portuna sahip olan modelde aynı zamanda 3,5mm kulaklık girişi de bulunmaktadır. Huawei, yeni orta sınıf akıllı telefon modelini yeşil, gri, siyah ve mor olmak üzere dört farklı renk seçeneği ile birlikte satışa sunuyor.

Ekran Özellikleri

Huawei Nova 7 SE 5G Youth modeli, 6,5 inç boyutunda ve 1080 x 2400 piksel çözünürlüğünde bir LTPS IPS LCD ekran ile birlikte karşımıza çıkıyor. HDR10 teknolojisini destekleyen bu ekranın inç başına piksel yoğunluğu 405ppi değerindedir. Bununla birlikte %83,8 seviyesinde ekran/gövde oranına sahip olan akıllı telefonun ekranı 20:9 en boy oranında kullanıcılara sunulmaktadır.

Kamera Özellikleri

Şirketin yeni 5G destekli orta sınıf modelinin ekranında bir kamera deliği yer aldığını belirtmiştik. Huawei, bu kamera deliği içerisinde 16MP, f/2.0 diyafram açıklığına sahip geniş açılı bir özçekim kamerası sunuyor. HDR desteğine sahip olan bu ön kamera ile birlikte 1080p 30fps videolar çekebilmenize olanak tanınıyor.

Arka bölümde ise dikey bir modül içerisinde dörtlü kamera kurulumu bulunuyor. Huawei, bu dörtlü kurulumu 64MP geniş açılı ana kamera, 8MP ultra geniş açılı kamera, 2MP makro kamera ve 2MP derinlik algılayıcı sensör olarak sunuyor. LED flaşın eşlik ettiği ve HDR desteğine sahip olan ana arka kamera ile birlikte 4K 30FPS ve 1080p 30FPS videolar çekebiliyorsunuz.

Batarya Özellikleri

Nova 7 SE 5G Youth modeli, 4.000mAh kapasiteli bir batarya ile birlikte geliyor. Bu bataryanın daha yüksek kapasiteli olmasını beklerdik ancak hızlı şarj desteği ile bu açığı kapatıyor. Huawei, yeni modelinde 40W kablolu hızlı şarj ve 5W ters şarj özelliği sunuyor. Şirketin belirttiğine göre 40W hızlı şarj teknolojisi ile cihazınızı sadece 30 dakika içerisinde %70 seviyesinde şarj edebiliyorsunuz.

Donanım Özellikleri

Akıllı telefon gücünü 5G destekli MediaTek Dimensity 800U yonga setinden alıyor. Bu yonga setine ek olarak cihazda 8GB RAM ve 128GB dahili depolama alanı sunulmaktadır. Ne yazık ki microSD kart yuvası bulunmuyor. Bu nedenle depolama alanını arttıramıyorsunuz. Bununla birlikte akıllı telefon, kutusundan Android 10 tabanlı EMUI 10.1 sürümü ile birlikte çıkıyor. Cihazda Google Play Servisleri yer almıyor.

İşte Huawei Nova 7 SE 5G Youth Özellikleri:

  • Ekran: 6,5 inç, 1080 x 2400p, LTPS IPS LCD
  • İşlemci: MediaTek Dimensity 800U 5G
  • RAM: 8GB
  • Depolama: 128GB
  • Ön Kamera: 16MP
  • Arka Kamera: 64MP geniş açılı, 8MP, ultra geniş açılı, 2MP makro kamera, 2MP derinlik algılayıcı sensör
  • Batarya: 4.000mAh, 40W hızlı şarj
  • Boyutlar: 162,3 x 75 x 8,6 mm
  • Ağırlık: 189 gram
  • İşletim Sistemi: Android 10 tabanlı EMUI 11
  • Renkler: Siyah, Yeşil, Gri, Mor

İşte Huawei Nova 7 SE 5G Youth Fiyatı:

  • 8GB RAM + 128GB depolama: $340

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir