Huawei Mate X2 Modelinin Ekran Üretimi Önümüzdeki Ay Başlıyor

Huawei, katlanabilir Mate X modelini geçtiğimiz sene piyasaya sürdü. Şimdi ise bu modelin yeni nesil versiyonu, birçok teknoloji hayranı tarafından heyecanla beklenen modeller arasında yer alıyor. Huawei’nin Mate X2 modeliyle birlikte birkaç yeni özellik ve iyileştirme sunması bekleniyor. Kısa süre önce Huawei Mate X2 modelinin üretimi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Mate X2 modelinde karşımıza çıkması beklenen en büyük değişiklik, ekranın katlanma yönüyle ilgili olacak. Bildiğiniz gibi birinci nesil modelde ekran dışa doğru katlanır bir tasarım anlayışı ile geliyordu. Ancak Huawei’nin ikinci nesil katlanabilir telefonundaki ekran içe doğru katlanır bir tasarıma sahip olacak.

Huawei Mate X2’yle ilgili en son gelişmeler doğrultusunda, akıllı telefonun ekran panelinin üretimine gelecek ay yani Eylül ayında başlanacak. Raporlara göre cihazın ekran boyutu önceki modelle aynı şekilde karşımıza çıkacak. Bu doğrultuda 8,03 inç boyutunda ve 2480 x 2220 piksel çözünürlüğünde bir ekran görüyor olacağız.

Kısa süre önce yayınlanan raporlara göre Huawei yeni modelinde Samsung Display tarafından üretilen ekran panellerini kullanacak. Hatta şirketin 2020 yılının üçüncü çeyreği için 300.000 adetlik ekran paneli siparişi verdiği iddia ediliyor. Sızdırılan tasarım detaylarına göre cihazın kamera sensörlerine ev sahipliği yapan şerit üzerinde ek bir ekranın olabileceğini de görüyoruz. Huawei, yaklaşan katlanabilir modeliyle alakalı herhangi bir açıklama yapmamış olsa da bazı önemli ayrıntılar şimdiden sızdırılmış durumda.

Huawei Mate X2 Modelinin Bilinen Teknik Özellikleri

Sızıntılara göre Mate X2 modeli; 40MP ana kamera, 40MP ultra geniş açılı kamera, 12MP telefoto kamera ve ToF sensöründen oluşan dörtlü kamera kurulumu ile birlikte gelecek. Cihazın telefoto kamerası 3x optik yakınlaştırma yeteneğine sahip olacak ve OIS desteği gibi birtakım özellikler ile birlikte müşterilerin önüne koyulacak.

Bunun yanı sıra cihazın 8GB, 12GB ve 16GB olmak üzere üç farklı bellek yapılandırması ile satışa sunulması bekleniyor. Depolama konusunda ise 256GB ve 512GB olmak üzere iki seçenek olacak. Ayrıca cihazın 65W süper hızlı şarj desteğine sahip 6.000mAh gibi yüksek kapasiteli bir bataryaya sahip olduğu da söylenmektedir.

“Huawei Mate X2 Modelinin Ekran Üretimi Önümüzdeki Ay Başlıyor” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir