Huawei En İyi Kullanıcı Deneyimi İçin Google Servislerini Kullanmak İstiyor

Huawei, 26 Mart tarihinde düzenlediği çevrimiçi etkinlik ile birlikte yeni amiral gemisi P40 serisi modellerini tanıttı. Tanıtılan bu cihazlar, Huawei’nin HMS adını verdiği “Huawei Mobil Servisleri” ve AppGallery adı verilen uygulama mağazası ile birlikte geliyor. Yani Google servislerini ve uygulamalarını kullanmak yerine Huawei’nin kendi servisleri kullanılıyor.

ABD hükümeti Mayıs 2019 itibariyle Google’ın Huawei ile işbirliği yapmasını yasakladı. Bu kararın ardından ise Huawei; kendi HMS, HMS Core ve AppGallery hizmetlerini yeni tanıttığı akıllı telefonlarda kullanmaya karar verdi. Ancak Huawei yetkilileri, şirketin tüm bunlara rağmen hala Google ile iş yapmak istediğini birkaç defa ifade ettiler. Son zamanlarda Huawei Tüketici İş Grubu CEO’su Richard, Google hizmetlerini kullanma konusundaki ilgilerini ve ısrarlarını yineledi.

Richard, Wired ile yaptığı röportajda Huawei’nin Google gibi ABD şirketlerine büyük bir gelir ve kâr sağladığını ve her iki firmanın da çok iyi ortaklar olduğunu söyledi.

Bunun yanında Richard Yu, “Huawei’de hâlâ Google ile işbirliği yapmaya devam edebileceğimizi umuyoruz. Umarım, ABD hükümetinden lisans alabiliriz. Bu teklife her zaman açığız. Bu ABD şirketlerinin değerinin yararına, olacak. Umarım bize lisans verebilirler.” dedi.

Huawei Tüketici İş Grubu CEO’su, Huawei’nin geniş hizmet ve en iyi kullanıcı deneyimi sunmak için HMS ile birlikte tüm Google hizmetlerini ve Play Store’u birincil tercih olarak kullanmak istediklerini söyledi. Ayrıca Android platformunda kalmak istediklerini de belirtti.

Richard Yu, HMS ve AppGallery’nin oldukça hızlı bir şekilde geliştiğini sözlerine ekledi. Popüler uygulamaların sayısı her geçen AppGallery’de artıyor. Bir veya iki yıl içinde bu uygulama mağazasında birçok popüler uygulamanın yanında yeni piyasaya çıkmış uygulamalar da yer alacak.

“Huawei En İyi Kullanıcı Deneyimi İçin Google Servislerini Kullanmak İstiyor” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir