Huawei, Ekran Altı Kamerası Olan Akıllı Telefon Tasarımı Patenti Aldı

0

Huawei, son zamanlarda artan ABD baskılarına nedeniyle akıllı telefonlar konusunda daha çok çaba harcamak zorunda kalıyor. Ancak Çinli şirket bu baskılardan yılmıyor. Huawei, kısa süre önce ekran altı kamerası olan bir akıllı telefon tasarımı patenti aldı. Şirket yenilikçi tasarımlar ile birlikte ABD baskısı nedeniyle kaybettiği bir takım küresel kullanıcıyı yeniden elde etmeye çalışıyor gibi görünüyor.

Bir LetsGoDigital raporuna göre Çinli teknoloji devi, ekran altı selfie kamerası ve ince bir ekran çerçevesi bulunan bir akıllı telefon için yeni bir patent başvurusunda bulundu. Şirket tasarım patenti için CNIPA’ya (Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi) 7 ürün taslağı ve 2 renkli render ile gelen belgeler ile başvurdu. Bu geçtiğimiz gün erken saatlerde (12 Ocak 2021) yayınlandı ve ilginç bir cihazı detaylandırıyor.

Huawei’den Ekran Altı Kamerası Olan Akıllı Telefon Patenti

Patent taslaklarına bakıldığında Huawei, ekranın üst çerçevesine ince bir şerit ekran yerleştirmeyi başardı. Bu küçük ekranın amacı, zaman, ağ durumu ve sinyaller gibi temel bilgileri ve geleneksel bir durum çubuğunun barındırdığı diğer tüm temel ayrıntıları görüntülemektir. Tüm bu önemli bilgilerin en üste yerleştirilmesi, ekran için kullanılacak daha fazla ekran alanı sunar.

Diğer bir deyişle, videolar veya filmler gibi medyayı oynatmak bu bilgilerin kaybolmasına neden olmaz. Kullanıcı, duraklamadan veya aşağı kaydırmadan zamanı her zaman kontrol edebilir. Huawei patentinde yer alan bir diğer ilginç detay ise öne bakan bir kameranın görünür bir şekilde bulunmaması. Ayrıca üst kısımda açılır kamera mekanizması da yer almıyor. Bu nedenle, şirketin özçekim kamerasını ekranın altına yerleştirmeyi hedeflemesi çok muhtemeldir.

Ne yazık ki, bu cihazla ilgili daha detaylı ayrıntılar şu anda bilinmiyor ancak çizimler aynı zamanda arkadaki büyük dörtlü kamera modülünü de ortaya koyuyor. Şu anda, şirketin gerçekten böyle bir cihaz üzerinde çalışıp çalışmadığı bilinmiyor. Huawei’nin üzerinde çalıştığı veya piyasaya sürdüğü yeni teknolojiler hakkında haberdar olmak için Teknobuk.com’u takip etmeye devam edin.

“Huawei, Ekran Altı Kamerası Olan Akıllı Telefon Tasarımı Patenti Aldı” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir