Milyonlarca Bilgisayar Kullanıcısı Hâlâ Windows 7 Kullanıyor

0

Çoğu kişi, kişisel bilgisayarları sorunsuz bir şekilde çalıştığı sürece bilgisayarlarının hangi Windows sürümünü kullandığını pek umursamıyor. Bu, Microsoft’un Windows’un yeni sürümlerinin maliyeti çok yüksek olduğunda insanların işletim sistemlerini güncellemelerini sağlamaya çalışırken karşılaştığı bir sorundur. Microsoft, yaklaşık bir yıl önce Windows 7 desteğini resmen sona erdirdi. Ancak dünya çapındaki milyonlarca bilgisayar kullanıcısı, mevcut işletim sistemini kullanmaya devam etti.

Tam olarak kaç kullanıcının hâlâ Windows 7 işletim sistemini kullandığını bilmek zor. Bir rapor, Windows 7’nin geçen yıl desteğinin sonuna ulaştığında, dünya çapında yaklaşık 200 milyon bilgisayarın işletim sistemini çalıştırmaya devam edeceğini söylüyor. ABD hükümetinin Dijital Analitik Programından alınan verilerde bulunan danışmanlık rakamları, Aralık 2019 itibarıyla Windows PC’lerin yüzde 18,9’unun Windows 7’de olduğunu söylüyor.

2020’nin sonundaki değerlendirmeler, Windows bilgisayarların yaklaşık yüzde 8,5’inin hala Windows 7 kullanmakta olduğunu gösteriyor. Bu, Windows 7 kullanıcılarında yıl içinde önemli bir düşüştür ancak yine de önemli sayıda kişinin Windows 7’de kaldığını gösteriyor. Hâlâ Windows 7 çalıştıran bilgisayarların sayısı için kesin tahminlerde bulunmak oldukça zor.

Ancak açık olan şey, çok sayıda insan ve işletmenin desteklenmeyen işletim sistemiyle devam ettiğidir. 2020’nin sonunda NetMarketShare, Windows 7 makinelerinin pazarın yaklaşık yüzde 21,7’sini oluşturduğunu gösterdi. Global Stats ise Windows 7 PC nüfusunun pazarın yaklaşık yüzde 17,7’sine karşılık geldiğini gösteriyor.

Kesin bir sayı bulamasak da, bu ölçümler muhtemelen dünyanın her yerinde en az 100 milyon bilgisayarın hâlâ Windows 7’de bulunduğunu ve bu sayı önemli ölçüde daha yüksek olabileceğini gösterir. Microsoft, bazı kullanıcıların genişletilmiş güvenlik güncellemeleri için ödeme yapmasına izin veriyor. Windows 7 bilgisayarların sayısının 2021 boyunca önemli ölçüde azalması bekleniyor.

“Milyonlarca Bilgisayar Kullanıcısı Hâlâ Windows 7 Kullanıyor” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir