Vivo Y20s [G] Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Vivo, giriş seviyesi özelliklere ve bütçe dostu bir fiyat etiketine sahip olan akıllı telefon modelini duyurdu. Vivo Y20s [G] ismiyle piyasaya sürülen akıllı telefon, gücünü MediaTek’in Helio G80 işlemcisinden alıyor. Bununla birlikte akıllı telefonun arkasında üçlü kamera kurulumu bulunmaktadır. Aynı zamanda akıllı telefonda 18W hızlı şarj desteğine sahip olan ve 5.000mAh kapasiteli büyük bir batarya yer alıyor.

Vivo Y20s [G] Teknik Özellikleri

Tüm teknik özellikleri ile karşımıza çıkan Vivo Y20s [G] modelini bu yazımızda farklı başlıklar altında detaylıca inceleyeceğiz.

Tasarım Özellikleri

Akıllı telefon, üstte ve yanda ince çerçevelere sahip bir ekran ile geliyor. Bununla birlikte alt bölümünde diğerlerine göre daha kalın çerçeveye sahip olan bu ekranda, ön kamera sensörüne de ev sahipliği yapan bir su damlası çentiği bulunuyor. Ayrıca cihazın arka tarafında ise sol üst bölüme dikey olarak yerleştirilmiş bir kamera modülü yer alıyor. Bu modül içerisinde üçlü kamera kurulumunun yanı sıra bir de LED flaş bulunmaktadır.

Cihazın arkasında kamera modülü ve logo dışında herhangi bir şey yer almıyor. Bunun yanı sıra yan tarafta fiziksel parmak izi okuyucu bulunuyor. Vivo, yeni akıllı telefon modelini siyah ve mavi olmak üzere iki farklı özel renk seçeneği ile satışa sunuyor. Bununla birlikte 3,5mm kulaklık girişine sahip olan cihazda bağlantı noktası olarak ise microUSB 2.0 girişi bulunmaktadır.

Ekran Özellikleri

Vivo Y20s [G] modeli 6,51 inç boyutunda ve 720 x 1600 piksel çözünürlüğünde IPS LCD ekran ile geliyor. Ayrıca bu ekranın en/boy oranı 20:9 olarak belirtilerken inç başına piksel yoğunluğu ise 270ppi değerindedir. Aynı zamanda cihazın ekran/gövde oranı %81,6 seviyesindedir.

Kamera Özellikleri

Akıllı telefonun ekranında su damlası çentiği olduğunu söylemiştik. Vivo, bu çentik içerisinde özçekimler için bir kamera sensörü sunmaktadır. Bu kamera sensörü 8MP, f/1.8 diyafram açıklığına sahip geniş açılı bir sensör olarak karşımıza çıkıyor. Cihazın ön kamerası ile 1080p 30fps videolar çekebiliyorsunuz.

Vivo Y20G’nin arka bölümünde ise dikey olarak konumlandırılmış, üçlü kamera kurulumu ve LED flaş içeren bir kamera modülü bulunuyor. Bununla birlikte bu üçlü kurulum 13MP geniş açılı ana kamera, 2MP makro kamera ve 2MP derinlik algılayıcı sensör olarak sunuluyor. Ayrıca HDR desteğine sahip olan ana kamera ile 1080p 30fps videolar kaydedebiliyorsunuz.

Batarya Özellikleri

Vivo Y20s [G] modelinde 5.000mAh kapasiteli oldukça büyük bir batarya bulunuyor. Ne yazık ki USB Type-C portu yerine microUSB portu yer alıyor. Ayrıca Çinli akıllı telefon üreticisi, microUSB portuna rağmen cihazda 18W hızlı şarj desteği sunuyor. Bununla birlikte bu büyük batarya için bu destek oldukça iyi ve önemli.

Donanım Özellikleri

Vivo’nun yeni modeli gücünü MediaTek’in Helio G80 yonga setinden alıyor. Bununla birlikte 6GB RAM’e sahip olan cihazda depolama konusunda ise 128GB dahili depolama alanı sunuluyor. Ayrıca akıllı telefonda bulunan microSD kart yuvası sayesinde bu depolama alanını genişletebiliyorsunuz. Buna ek olarak cihaz Android 11 tabanlı Funtouch 11 ara yüzü ile birlikte kutusundan çıkıyor.

İşte Vivo Y20s [G] Özellikleri:

  • Ekran: 6,51 inç, 720 x 1600p, IPS LCD
  • İşlemci: MediaTek Helio G80
  • RAM: 6GB
  • Depolama: 128GB
  • Ön Kamera: 8MP
  • Arka Kamera: 13MP ana kamera, 2MP makro kamera, 2MP derinlik algılayıcı sensör
  • Batarya: 5.000mAh, 18W şarj
  • Boyutlar: 164,41 x 76,32 x 8,41 mm
  • Ağırlık: 192 g
  • İşletim Sistemi: Android 11 tabanlı Funtouch 11
  • Renkler: Siyah, Mavi

İşte Vivo Y20s [G] Fiyatı:

  • 6GB RAM + 128GB dahili depolama: $206

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir