Sony Xperia Ace 2 Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Sony, küçük ekranlı akıllı telefon sevenler için yeni bütçe dostu modelini tanıttı. Sony Xperia Ace 2 ismiyle tanıtılan akıllı telefon, MediaTek’in Helio P35 yonga setinden güç alıyor. Bununla birlikte bu modelde ikili arka kamera kurulumu ve yan tarafa konumlandırılmış parmak izi okuyucu yer alıyor. Ayrıca söz konusu modelde 4.500mAh kapasiteli bir batarya bulunmaktadır.

Sony Xperia Ace 2 Teknik Özellikleri

Tüm teknik özellikleri ile karşımıza çıkan Sony Xperia Ace 2 modelini bu yazımızda farklı başlıklar altında detaylıca inceleyeceğiz.

Tasarım Özellikleri

Akıllı telefon su damlası çentiğine sahip bir ekran ile birlikte karşımıza çıkıyor. Bununla birlikte bu ekranın ince çerçevelere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Ancak ekranın alt çerçevesi, diğerlerine kıyasla çok daha kalındır. Arka bölüme baktığımızda ise sol üstteki kamera modülü dikkatimizi çekiyor. Ayrıca bu modülde ikili kamera kurulumu ve LED flaş yer alıyor.

Buna ek olarak akıllı telefonda yandaki güç butonuna entegre edilmiş bir fiziksel parmak izi okuyucu bulunuyor. Bağlantı noktası olarak USB Type-C portuna sahip olan akıllı telefonda aynı zamanda 3,5mm kulaklık girişi de mevcuttur. Bununla birlikte Sony, yeni akıllı telefon modelini siyah, mavi ve beyaz olmak üzere üç farklı renk seçeneğiyle satışa sunuyor.

Ekran Özellikleri

Sony’nin yeni Xperia Ace 2 modeli, 720 x 1496 piksel çözünürlüğünde ve 5,5 inç boyutunda piyasadaki modellere kıyasla küçük bir ekrana sahiptir. Bununla birlikte HD+ çözünürlüğündeki bu ekranın büyüklüğü, özellikle küçük boyutlu telefon sevenler için ideal bir büyüklüktedir.

Kamera Özellikleri

Akıllı telefonun ekranındaki su damlası çentiğinden bahsetmiştik. Bununla birlikte Sony bu çentikte 8MP özçekim kamerası sunuyor. Arka bölümde ise ikili kamera kurulumu ve LED bulunmaktadır. Buna ek olarak buradaki ikili kurulum ise 13MP geniş açılı kamera ve 2MP derinlik algılayıcı sensör şeklinde sunulmaktadır.

Batarya Özellikleri

Sony Xperia Ace 2 modelinde 4.500mAh kapasiteli bir batarya bulunmaktadır. Bununla birlikte akıllı telefonu alt kısmında yer alan USB Type-C portu üzerinden şarj edebiliyorsunuz. Ne yazık ki Sony’nin bu bütçe dostu modelinde bir hızlı şarj desteği bulunmamaktadır.

Donanım Özellikleri

Akıllı telefon gücünü MediaTek’in Helio P35 isimli giriş seviyesi yonga setinden alıyor. Bununla birlikte akıllı telefonda 4GB RAM bulunuyor. Aynı zamanda depolama konusunda ise 64GB dahili depolama alanına sahiptir. MicroSD kart desteği sayesinde bu dahili alanı artırabiliyorsunuz. Ayrıca akıllı telefon Android 11 işletim sistemi ön yüklü olarak kutusundan çıkmaktadır.

İşte Sony Xperia Ace 2 Özellikleri:

  • Ekran: 5,5 inç, 720 x 1496 piksel, IPS LCD
  • İşlemci: MediaTek Helio P35
  • RAM: 4GB
  • Depolama: 64GB
  • Ön Kamera: 8MP
  • Arka Kamera: 13MP geniş açılı, 2MP derinlik sensörü
  • Batarya: 4.500mAh
  • Boyutlar: 140 x 69 x 8,9 mm
  • Ağırlık: 159 gram
  • İşletim Sistemi: Android 11
  • Renkler: Siyah, Mavi, Beyaz

İşte Sony Xperia Ace 2 Fiyatı:

  • 4GB RAM + 64GB dahili depolama: $200

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir